Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A nie lepiej kupić tani, dobry i bardzo chwalony przez użytkowników HW-302

FILTR KUBEŁKOWY 1000L/H ZEWNĘTRZNY DO AKWARIUM (3450795661) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img09.allegroimg.pl/photos/400x300/34/50/79/56/3450795661@@AMEPARAM@@09@@AMEPARAM@@34/50/79/56@@AMEPARAM@@3450795661

Żadnych filtrów w baniaku, a jak będzie większy też się przyda jako biolog !

Opublikowano

Było kilka tematów na jego temat, ale nie masz co czytać tylko kupuj. Wiele osób z forum posiada ten filtr wśród nich ja i szczerze polecam :)

Opublikowano
Było kilka tematów na jego temat, ale nie masz co czytać tylko kupuj. Wiele osób z forum posiada ten filtr wśród nich ja i szczerze polecam :)

Normalnie uśmiech z gęby mi nie schodzi!! A możesz mi poradzić jakie wkłady powinnam dokupić, chodzi o bioceramikę i w jakiej ilości- jeśli to głupie pytanie do sorry ale na kubełkach się nie znam nic a nic.. Jaki jeszcze wkład można zastosować? Jakie Ty masz wkłady?

edit: czy 500ml danego rodzaju wkładów wystarczy - na allegro są w ofercie gratis w takiej ilości.

Opublikowano

u Ciebie jeden kosz wypełniłbym watoliną i dwa pozostałe ceramiką. Poszukaj w e-sklepach napewno coś wybierzesz ;) u siebie mam cały zasypane Matrixem Seachem'u kupiłem 5l na 3 kosze i jeszcze zostało. Prawdopodobnie jeden kosz ma pojemność 1,5l

Opublikowano
u Ciebie jeden kosz wypełniłbym watoliną i dwa pozostałe ceramiką. Poszukaj w e-sklepach napewno coś wybierzesz ;) u siebie mam cały zasypane Matrixem Seachem'u kupiłem 5l na 3 kosze i jeszcze zostało. Prawdopodobnie jeden kosz ma pojemność 1,5l

Dzięki;) już wszystko wiem, zanim jednak go kupię i dotrze do mnie to jednak odmulę teraz i zaciemnię jak poradził kolega poniżej/powyżej. Na pewno go kupię, znalazłam mnóstwo wątków na KM dot. tego kubełka więc poczytam zamiast zadawać pytania:D

Opublikowano

Bardzo dobry wybór (też mam HW 302), na pewno lepszy niż kaskada. Ja jednak nie dawałbym do kubła waty bo się zapcha i trzeba będzie otwierać kubełek. Zasyp całego ceramiką i otwórz go dopiero za pół roku do wyczyszczenia. Nie zapomnij na rurze wlotowej zamontować prefiltra (małej gąbki) zamiast tego koszyka co jest w zestawie

Opublikowano
Bardzo dobry wybór (też mam HW 302), na pewno lepszy niż kaskada. Ja jednak nie dawałbym do kubła waty bo się zapcha i trzeba będzie otwierać kubełek. Zasyp całego ceramiką i otwórz go dopiero za pół roku do wyczyszczenia. Nie zapomnij na rurze wlotowej zamontować prefiltra (małej gąbki) zamiast tego koszyka co jest w zestawie

I wtedy będzie mechanik i biolog, dobrze mówię?

Opublikowano

tak ;) gąbka np. taka:

Wkład gąbkowy kwadrat 15/10......GĄBKA FILTACYJNA (3444443889) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img16.allegroimg.pl/photos/400x300/34/44/44/38/3444443889@@AMEPARAM@@16@@AMEPARAM@@34/44/44/38@@AMEPARAM@@3444443889