Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak, wiem, absolutnie się zgadza, ale jakoś tak samo się rozwija bo akwa dojrzewa i coraz bardziej cieszy:), człowiek zapomina o całym świecie.

Pozwolę sobie jeszcze tylko odpisać koledze lufa555, a jak wpuszczę pysie, to się jeszcze pochwalę i kończę temat.

Woda była mierzona testami sera, więc wyniki wydają się dość wiarygodne. Co ciekawe, wyniki testów, które podałem są z piątku. Analogiczne testy wykonałem 2,5 dnia później i widać z nich naprawdę znaczącą poprawę, wnioskuję z tego, że cykl azotowy ruszył pełną parą. Następny test wykonam w najbliższy piątek i liczę na to, że w sobotę będzie można w akwa zadomowić nowych mieszkańców.

• 3 lata później...
Opublikowano

Witam po kilku latach:) Wiele się u mnie zmieniło, ale przede wszystkim zmienił się baniak. Nareszcie mam taki jak zawsze chciałem 200x40x50. Załaczam zdjęcie.

mojePyszczakowo.png

Opublikowano
Dnia 17.06.2013 o 11:23, WoojeK napisał:

Obsada: ostatecznie jeszcze nie zdecydowałem, wiem jednak, że chcę mieć 3 gatunki ryb, najprawdopodobniej na start kupię 10 x Pseudotropheus saulosi , 10 x Pseudotropheus alei +10 innych rybek, na które jeszcze nie mam pomysłu. Docelowo w akwa powinno zostać około 20…24 rybki.

Z tego co widzę, to z biegiem czasu i obsada się zmieniła i to drastycznie.

pomimo że akwarium urosło to z tego co tam widzę co pływa, to niezły misz masz malawijski.

Przemyślałeś obsadę, czy po prostu wcisnął Ci ktoś w zoologu?

Opublikowano

Tak to czasem bywa, ze trzeba cos zmienic. W szczegolnosci trudno się przeprowadzic z duzym baniakiem:) Obsada jest zbyt duza, z czasem do redukcji, przemyslane.

Opublikowano

połączenie w ten sposób mbuny z nonbuną jakoś słabo widzę, ale to IMHO moja opinia, jednak jeżeli się nie mylę, to często będziesz wyciągał trupki z akwarium.

Opublikowano

Nie czuje się expertem w tym temacie, cos tam wiem, ale nie na tyle by się by się wypowiadac jako znawca. Obsade jednak doradzal mi czlowiek, który zajmuje się hodowla pyszczakow od wielu lat i z sukcesem prowadzi w domu okolo 50 baniakow:) i nie trafilem do tego czlowieka z przypadku, wiec mam podstawy przypuszczac ze cos tam o tym wie.