Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dopiero co założyłem pierwsze malawi. 300 l POTWÓR:D .I co ? Minęło parę miesięcy i myślę sobie kurna kotnik se kupiłem. :shock: I trafiam na wątek o obsadzie http://forum.klub-malawi.pl/artykul-wybor-obsady-non-mbuna-akwarium-t21020.html i myśle dlaczego nie kupiłem większego a może drugie ?. To choroba . Straszna, pustosząca choroba :confused: Ale sądząc po ilości forumowiczów jest nas więcej. tylko czy aż tak chorych......?

Opublikowano

Jak miałem 240kę wydawała mi się duża, ale tylko przez jakiś czas. Kupując 450kę myślałem, hmm, to już mi starczy. Jednak gdy do Klubu Akwarystycznego wstawiłem baniak 720 litrów pomyślałem, kurcze taki by mi się przydał w domu. No to postawiłem sobie 1271 litrów i już liczę, że skoro pierwszym razem powiększyłem baniak prawie 2x, później prawie 3x to następnym razem prawie 4x czyli 5000 litrów :mrgreen:

Opublikowano

No to ja przebiję :-)

Jak sobie policzyłem ile by miał zbiornik który chciałbym z przyszłego pokoju to mi wyszło 32.000 litrów :-P

Wysyłane z mojego Galaxy Nexus za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
Jak miałem 240kę wydawała mi się duża, ale tylko przez jakiś czas. Kupując 450kę myślałem, hmm, to już mi starczy. Jednak gdy do Klubu Akwarystycznego wstawiłem baniak 720 litrów pomyślałem, kurcze taki by mi się przydał w domu. No to postawiłem sobie 1271 litrów i już liczę, że skoro pierwszym razem powiększyłem baniak prawie 2x, później prawie 3x to następnym razem prawie 4x czyli 5000 litrów :mrgreen:

Lepiej postawić 10 zbiorników po 500l .

Opublikowano

To zależy do czego taki naparstek nie daje takich walorów ozdobnych i takiego poczucia otarcia się o naturę jak 5000 litrów. Jeśli jednak masz chęć posiadać jak największą ilość gatunków to oczywiście 10x500 wydaje się bardziej interesujące. jednak myślę sobie tak, kupię najpierw te 5000 a nie będzie przeszkadzało aby w garażu było kilka zbiorników mniejszych rozmiarów :P

Opublikowano

A u mnie jak na razie 3 ;) docelowo 5 może 6. W 5 tysiącach w 10 by się zamknęło. W 10 pięćsetkach miałbym zapewne od 20 do 30.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.