Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nawet nie masz pojęcia jakie baniaki stoją na tych filtrach i daje radę.

Między innymi moje 420l stoi na HW-302 :cool:

Pzdr.

Opublikowano

Super, myślałem ze zaszaleję z tym midikani a tu wychodzi moja nadgorliwość.... No dobra. Statek popłynął.

Dobudowa szafki właśnie skończona. Efekt poniżej.

94506714.jpg.

Dziś zalewam baniak i sprawdzę jego szczelność (ale będą jaja jak się okaże nieszczelny.. hahaha) :)

Panowie, kupiłem dzisiaj w Castoramie styropian. Niestety krystalicznie biały to on nie jest. Ma takie ciemne kropki w różnych miejscach. Czy taki styropian nada się na dno baniaka?

Opublikowano

Akwa już stoi na styropianie, piasek przepłukany, w środku. Czekam cierpliwe na resztę gratów. Pozostało zrobienie tła... jednak środki finansowe dobiegły prawie końca a ile przede mną? W planie był DIY z czymś czarnym. Natrafiłem u siebie w mieście na łupki Bazaltu. Czy one by się nadały?

P.S. ten piasek to wygląda jak błoto a nie ładny biały piasek :(

dsc0052kr.jpg

Opublikowano

Sprzęt już ulokowany. Strasznie szkaradnie to wygląda na razie. Teraz już wiem, że wybór midikani nie był najlepszy (montaż tego to katorga). Pompa jest póki co w akwa ale chyba przerzucę ją na zewnątrz do węża wylotowego. Serpentynit w drodze....

--

Serpentynit dojechał, już się w domu wyparza. Dziś zostanie wrzucony do awka a baniak zostanie zalany. Jutro zaopatrzę się w jakiś Starter (uryna do mnie nie przemawia). Wieczorem postaram się wkleić jakąś fotę jak już odpalę szkiełko.

Opublikowano

Ale przemawia do ciebie kompanie się w jeziorze, rzece albo morzu w upalne dni, gdzie obcy tobie ludzie sikają a inni nawet stawiają klocka :D