Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

IV Habitatu to powinna byc lektura obowiazkową ;) ... poza tym aktualizowac wiedzę warto chociażby z Cichlid Book-ami. Niestety jak dla nas ciągle tego za mało.

Wiechcekich warto przeczytać choćby poto aby zobaczyć róznice, nazewnictwo było kosmiczne.

Opublikowano

To nie oburzenie ;) to taka rada bo sam jak kupowałem Wiecheckich to zaraz ich sprzedałem ale warto poczytać wg mnie wszystko o ile sie uda nie wtopić w to nadmiernie kasy. Ja akurat Wiecheckich poczytałem i wyszedłem na zero ;).

Co do wielkosci baniaków to malawistyka będzie miała tendencję do zwiększania zbiorników bo tak na prawdę ryby najlepiej prezentowałby sie w warunkach zblizonych do naturalnych. Czy nie marzyliście sobie o baniaczku w którum stado saulosi zeskorbuje peryfiton na dnie a nad nimi unosza się zbite w stado Protomelasy ;) ... ja marzyłem ale nawet w moim czy Pereza baniaku to nie wykonalne. Minima jednak będa wzrastać bo mamy oniebo większe mozliwości. Ja otarłem sie o erę mniejszych baniaków ( 112-tek ) i pewnie że postawiłem sobie jak najwiekszy ale do tej pory pamiętam tamte czasy i wystarczy poczytac ile moje wypowiedzi budzą kontrowersji. Jednak to dobry trend.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.