Maciej Opublikowano 2 Maja 2013 #11 Opublikowano 2 Maja 2013 Nie widzę żadnych przeciwwskazań. Ja bym spróbował. Pzdr.
JemioloSeba Opublikowano 20 Maja 2013 Autor #12 Opublikowano 20 Maja 2013 Witam ponownie. Chciałem poradzić się w jeszcze jednej kwestii. Od dawna chodzi mi po głowie pomysł aby w moim akwarium pojawiły się Pseudotropheus acei. Czytałem trochę o tym gatunku i wydaje się być dość łagodnym pyszczakiem i o dość słabym terytorialiźmie. Co byście zaproponowali jeśli bym chciał spróbować z Acei? Przypominam swoją obecną obsadę: 7 szt Saulosi (dwie dorosłe samice + 5 młodzieży - docelowo 1+3) 2+3 Melanochromis cyaneorhabdos Maingano 1+3 Metriaclima estherae red red
Rafal.K2 Opublikowano 20 Maja 2013 #13 Opublikowano 20 Maja 2013 Sebastian, acei rośnie dość duży i trzyma się go w większych haremach. Wydaje mi się, że za duży na Twój baniak.
nabe Opublikowano 21 Maja 2013 #14 Opublikowano 21 Maja 2013 Acej się tam nie zmieści. To jest łagodny,stadny glonojad ale wymaga więcej przestrzeni i nadaje się do obsady roślinożernej ale do akwariów imo >150cm. Krótki opis http://klub-malawi.pl/index.php/serwis/artykuy/opisy-gatunkow/172-pseudotropheus-acei
Rekomendowane odpowiedzi