Skocz do zawartości

ŚWIETLÓWKA TEMPO Report CREE LED co sadzicie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zeby zalozyc ta swietlowke trzeba bylo by albo odzielic ja szyba o tafli wody albo skleic silikonem po dlugosci gdzie jest laczenie.Bo nie jest ona hermetycznie zamknieta jak zwykle swietlowki

Opublikowano

ludzie. ale po co ?

Jak ta woda ma sie dostac przez jakies szparki do środka w takiej ilości aby jakkolwiek zaszkodzić? Dodatkowo w srodku będzie bardzo ciepło wiec będzie parować błyskawicznie.

No chyba, że wieszacie lampy 2cm nad taflą wody...

Opublikowano
No ale choćby było to 2 cm nad wodą to przecież jest to zawsze nad wodą a nie w niej przecież.

Jasne ale akurat pyszczaki potrafia tak chlapac, że mogły by zdrowo zalać taką świetlówke

Opublikowano

Zakupilem dzis o taka 3000lm najnowsza swietlowka jaka produkuja i powiem ze swieci mega.Sprzedawca mowil ze sporo sprzedaje akwarystą i z tego co mu mowili to lepiej przejechac delikatnie silikonem bezbarwnym,napewno nie zaszkodzi wiec tak uczynilem jak zamontuje zrobie jakies foty jak wyszlo pozdro

http://sklep.neonica.pl/swietlowka-cree-led-t8-150-cm-6000-7000k-bialy-zimny-2300-lm-transparent-duplikat-1.html

Opublikowano

Jakbyś był w stanie zmierzyć temperaturę diód po jakiś 20-30 minutach pracy to by było mega. Najwygodniej termometrem laserowym (pirometr). Bardzo jestem ciekaw jak to się grzeje (bo jak świeci to się domyślam). :-)

Wysyłane z mojego Galaxy Nexus za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
chetnie bym zmierzył ale nie posiadam termometru laserowego ;/

to spróbuj czymś innym. pirometr jest o tyle fajny ze jest tani i mierzy błyskawicznie temperature na odległość i to każdego przedmiotu.

bo bedzie olbrzymia roznica pomiedzy radiatorem o temp 30 stopni, radiatorem 55 stopni (nie mówiąc już o wyższych temp).

Opublikowano

Nowe światlo siedzi co do temp. po paru godzinach doslownie nie czuc zadnego ciepla od niej w przeciwienstwie do zwyklej swietlowki.Natomiast jest problem z mocowaniem jej tzn normalna swietlowke wkladasz w oprawki przekrecasz i jest git a w ledowej wkladasz opkrecasz i swieci w bok bede musial pomyslec zeby jakos zmodywfikowac te oprawki ale narazie nie mam pomyslu ;/ moze ktos cos juz rzezbil ?