Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mi się zapowietrzało jak nie odpowietrzyłem mechaników. Powietrze zbierało się w tym miejscu i mogiła... Dopiero ponowne zalanie całej instalacji za pomocą dodatkowej pompki pomagało.

Nabe, poza wymienionymi przez Ciebie przypadkami trzeba uważać też na odpowietrzniki w korpusach. Moje guziczki, przy pompie włączonej na 3 bieg, potrafiło zassać. Przez co do układu dostawało się powietrze. Poradziłem sobie z tym przycinając jakieś 3mm śrubki trzymające guziczki i dokręcając je maksymalnie.

Po prawie 5 miesiącach użytkowania tego systemu jestem bardzo zadowolony. No może poza tym, że wkłady 50 musiałem wymieniać co 3, 4 dni. Odwijanie nie dawało większego efektu. Na tą chwilę mam zamontowane gąbki, które czyszczę raz na tydzień.

Opublikowano

Po prawie 5 miesiącach użytkowania tego systemu jestem bardzo zadowolony. No może poza tym, że wkłady 50 musiałem wymieniać co 3, 4 dni. Odwijanie nie dawało większego efektu. Na tą chwilę mam zamontowane gąbki, które czyszczę raz na tydzień.

Powiedz mi jakich gąbek używasz zamiast wkładów sznurkowych?

Opublikowano

Gąbki wycięte z arkusza, jeżeli dobrze pamiętam to 20 ppi (duże oczka). Nasadzone są na trzpieniu od wkładów sznurkowych. Niestety nie są zbyt grube.

Opublikowano

Ja po przejściu etapu sznurków i wat perlonowych stosuję 3-4 gąbki w kształcie walca z wyciętym środkiem. Nanizane są na kawałek rurki pcv fi 16.Owijam to kawałkiem waty jeszcze.Cedzi dobrze,wielorazowe i możliwe do prania.

Opublikowano

Jest jedno,,ale" przy tych gąbkach. W życiu nigdy nie przefiltrujesz dokładnie wody przez taką gąbkę, zawsze drobinki przez nią przelecą.

• 3 lata później...