Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Dzisiaj rano w moim akwa wydarzylo sie nieszczescie :( . Zawsze skory do przywitania samiec nie pojawil sie. Wytropilam go duzo pozniej. Wyglada koszmarnie. Ma opuchniete prawe oko, tak jakby pokryte bielmem. Naprawde opuchlizna jest wielka. Samiec nie wyplywa z kamieni. Nie je. Nie wita sie z pancia :(

Moze spadl na niego jakis kamien, bo chyba inna rybka nie mogla go tak urzadzic. Bynajmniej bede czekac co sie dalej wydarzy, chyba nic innego mi nie pozostaje :(

Mam nadzieje ze nie wda sie tam jakies zakazenie. Dokladnie nie widzialam tego oka. Taki smutny dzionek :(

Opublikowano

napisz jakiego gatunku ten samiec, z jakimi rybami go trzymasz, jakeij wielkosci masz zbiornik oraz parametry wody a jakiś specjalista wtedy ci pomoże czy to jakaś choroba spowodowana złymi warunkami w akwa czy porostu inna ryba to zrobiła i jak możesz to wyleczyć ;] trzeba dokładnie wszystko napisać bo tylko wtedy ludzie z forum Ci pomogą :) po tym co napisałeś to można jedynie zgadywać ;]

Opublikowano

Bardzo przepraszam ale jestem dosc przejeta tym wydarzeniem. Powielilam temat ktory juz byl poruszany na forum :oops:

Rdzawy jest bardzo tluczony przez nowego, doroslego samca yellowka ktorego dostalam od znajomego. Wzielam yellowka dla rozruszania mojego akwa, w ktorym mam same mlodziutkie rybki ( bardzo plochliwe ). Nie myslalam ze on tak to moje akwa rozrusza :x Moze ktos z Poznania chce yellowka ?

Jeszcze raz przepraszam za gafe i zycze milch snow :wink:

Opublikowano

tak wpuscilam ( jestem kobieta ). Znajomy sie go pozbywal wiec oddal mi zamiast smierci lodowkowej. Rdzawych mam 2 sztuki. Licze ze uda mi sie komus oddac tego Yellowka do odpowiedniej obsady. Jest jeszcze ewentualnosc oddania do zoologicznego.

Rdzawy dzisiaj juz sie pokazuje ale oko nadal jest mleczne, opuchlizna zeszla :)

Pozdrawiam Jola

Opublikowano

Nad rdzawymi tez sie zastanawiam. Troche szkoda mi sie z nimi rozstawac bo sa fajne z zachowania. Jednak przy moim zbiorniku nie moge miec 3 gatunkow wiec chyba zostana tylko saulosi i maingano. Poki co dwa ostatnie gatunki sa mikra mlodzieza wiec rdzawki jeszcze na jakis czas zostawie :D

Opublikowano

Przepraszam :oops:

Słuchaj, a może zostaw sobie rdzawe i saulosi? Będzie bardziej kolorowo i optymalniej na ten zbiornik...

No i rybki musisz dokupić bo z 5 napewno haremu nie zrobisz, jak młode to nawet 10 kupić lepiej niż potem dokupywać już dorosłe.