flaczak Opublikowano 19 Marca 2013 #1 Opublikowano 19 Marca 2013 Witam mam pytanie odnośnie Pseudotropheus Zebra Gold Charo i Pseudotropheus zebra gold kawanga. Czy to jest 1 gatunek czy czymś się one różnią?
Slawek-meszek Opublikowano 19 Marca 2013 #2 Opublikowano 19 Marca 2013 Przede wszystkim Metraclima sp zebra Gold Kawanga a nie jak napisałeś Pseudotropheus. Różnią sie wielkością i barwą.
CoolPhone Opublikowano 19 Marca 2013 #3 Opublikowano 19 Marca 2013 Oprócz wielkością i barwą różnią się też na pewno ceną. Nie wiem czy ktoś w PL posiada w baniaku Gold Charo. Można importować pokolenie F1 z Niemiec. W zeszłym roku było to bodajże ok. 50zł za sztukę.
Slawek-meszek Opublikowano 19 Marca 2013 #4 Opublikowano 19 Marca 2013 Nie wiem czy ktoś w PL posiada w baniaku Gold Charo. Można importować pokolenie F1 z Niemiec. W zeszłym roku było to bodajże ok. 50zł za sztukę. Tak masz rację kolego CoolPhone. M Gold Kawanga jest ogólnie niedostępna. Była kiedyś dostepna w jednej hodowli ale już jej nie ma. Powiedzmy sobie prawdę że w handlu właśnie P. charo miała być odpowiednikiem zamiast Kawangi. Ale sam zauważyłeś że nie jest tak popularna. Może kiedyś
MALAWIAN Opublikowano 20 Marca 2013 #5 Opublikowano 20 Marca 2013 Witam , przymierzam się do sprowadzenia ryb z odłowu i wypromowaniu trochę tej ryby w naszym kraju..
flaczak Opublikowano 20 Marca 2013 Autor #6 Opublikowano 20 Marca 2013 Nie wiem czy ktoś w PL posiada w baniaku Gold Charo. Posiadać posiada bo będę miał niedługo samca f1 z certyfikatem i później jeszcze młode f2. -- Witam , przymierzam się do sprowadzenia ryb z odłowu i wypromowaniu trochę tej ryby w naszym kraju.. A to bardzo ciekawe.To daj znać jak już je będziesz miał.
Rekomendowane odpowiedzi