Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Muszę zaplanować na długo (niestety) przed zakupem miejsce w którym stanie zbiornik o pojemności 240 l. Mam dwie możliwości 120x50x40 i 150x40x40 i tu pytanie, który zbiornik Waszym zdaniem będzie odpowiedniejszy.

Opublikowano
Witam moim zdaniem 150 x 40x40 ale dlaczego nie 150x50x50 :P pozdrawiam

Remont mi wchodzi do mieszkania i trwają negocjację z małżonką. Ciężko o każdy centymetr :-)

Opublikowano

Jak nie masz możliwości dać po szerokości czy długości to daj chociaż na po wysokości do 50cm zawsze będziesz miał więcej wody (60l).

Opublikowano
120x50x40

To chyba nie jest standardowa 240-tka. W originale są wymiary 120(długość)x40(szerokość)x50(wysokość).

Czy Ty podajesz wymiary w tej samej kolejności? Ach i drugie pytanie. Rozumie że to są dwa różne miejsca w domu że podajesz dwa różne wymiary.

Opublikowano
To chyba nie jest standardowa 240-tka. W originale są wymiary 120(długość)x40(szerokość)x50(wysokość).

Czy Ty podajesz wymiary w tej samej kolejności? Ach i drugie pytanie. Rozumie że to są dwa różne miejsca w domu że podajesz dwa różne wymiary.

Tak, wymiary podaję w tej samej kolejności a zbiornik będzie robiony pod wymiar więc raczej nie standartowy. Chodzi mi o uzyskanie możliwie dużej powierzchni dna, stąd szerokość 50 cm. Nie wiem czy to nie będzie trochę koślawo wyglądać ?. Jeżeli długość 150 cm rekompensuje szerokość 40 cm to dobrze. Podane wymiary odnoszą się do dwóch różnych miejsc w mieszkaniu, stąd moje pytanie zanim ruszę z pracami.

Opublikowano

Nie będzie wyglądać koślawo, ale na pewno lepiej będzie wyglądać dłuższy zbiornik niż krótszy zbiornik ! Takie jest moje zdanie .

Opublikowano
Większe = lepsze dla ryb

Większe w tym przypadku to pojęcie względne :) . Skłaniałbyś się w kierunku dłuższego i węższego, czy krótszego ale szerszego przy zachowaniu tej samej wysokości ,czyli 40 cm ?