Slawek-meszek Opublikowano 27 Lutego 2013 #11 Opublikowano 27 Lutego 2013 Wybacz może napisałem nie zrozumiale ale miałem na myśli Codziennie rano Pierwsze karmienie NF , drugie karmienie wybarwiajacy dwa razy w tygodniu niech bedzie powiedzmy wtorek i piatek. A w pozostałe dni ten Tropical.Trzecie karmienie codziennie wieczorem spirulina. Co do mrożonek to byłbym delikatny. Zostawiłbym je na później może za miesiąc
moni89 Opublikowano 27 Lutego 2013 Autor #12 Opublikowano 27 Lutego 2013 ok, czyli tak pon. : 1 x NF Plant, 1 x Tropical, 1 x spirulina wt. : 1 x NF Plant, 1x wybarwiajacy, 1 x spirulina śr. : 1 x NF Plnat, 1 x Tropical 1 x spirulina czw. : 1 x NF Plant, 1 x Tropical 1 x spirulina pt. : 1 x NF Plant, 1 x wybarwiajacy 1 x spirulina sob. ; 1 x NF Plnat, 1 x Tropical 1 x spirulina nd : 1 x NF Plant, 1 x Tropical 1 x spirulina Oczlik za miesiąc. A jaki wybarwiający ? 1
Slawek-meszek Opublikowano 27 Lutego 2013 #13 Opublikowano 27 Lutego 2013 Proponowałbym OSI ViVid Color jest w płatkach. Łatwy do rozgniecenia dla maluchów. A i dla dorosłych dobry. 1
lukaszzsch Opublikowano 28 Lutego 2013 #14 Opublikowano 28 Lutego 2013 potwierdzam osi vivid color - świetny pokarm. ja swoją, niemal identyczną obsadę karmię następująco: podstawowe(zamiennie): OSI spirulina flakes, Hikari Excel granulowany,OSI spirulina granulat,NF cichlid plant. wybarwiające(zamiennie): osi vivid color, hikari gold, NF cichlid, smakołyki: mrożony solowiec, OSI spirulina wafers, azoo green energy gel(ale o dziwo słabo go jedzą) na granulki dla maluchów patent idealny to strzykawka, do której wrzucamy pokarm i naciągamy wodę - po około 30 minutach wyciskamy papkę do akwa.
stan Opublikowano 28 Lutego 2013 #15 Opublikowano 28 Lutego 2013 Jeszcze jest jeden świetny pokarm wybarwiający, a przy okazji używając go dostarczysz rybkom pełnowartościowy pokarm pochodzenia zwierzęcego(artemia). Jest to OSI brine shrimp.
Perez666 Opublikowano 28 Lutego 2013 #16 Opublikowano 28 Lutego 2013 Jeszcze jest jeden świetny pokarm wybarwiający, a przy okazji używając go dostarczysz rybką pełnowartościowy pokarm pochodzenia zwierzęcego(artemia). Jest to OSI brine shrimp. Głównym składnikiem są tu krewetki a nie artemia(jej nie ma chyba tam w ogóle).
stan Opublikowano 28 Lutego 2013 #17 Opublikowano 28 Lutego 2013 Mylisz się perez666 , przecież brine shrimp to po angielsku artemia !!!!! Natomiast krewetka to shrimp !!!!!! http://en.wikipedia.org/wiki/Brine_shrimp Jeżeli chodzi o skład to jak byk jest napisane : brine shrimp , shrimp meal (tłumaczenie : artemia i mączka krewetkowa) http://www.akwarystyczny24.pl/osi-osi-brine-shrimp-flakes-1000g-wybarwiajacy-wysokobialkowy-pokarm-dla-miesozernych-ryb-akwariowych-i-pielegnic-p-1425.html W powyższym linku dobrze poczytaj na bazie czego zrobiony jest ten pokarm!!!! 2
Perez666 Opublikowano 28 Lutego 2013 #18 Opublikowano 28 Lutego 2013 No tak, sugerowałem się tylko słowem "shrimp"
elozox Opublikowano 1 Marca 2013 #19 Opublikowano 1 Marca 2013 To uważasz że wspomniany NF plan nie może być podstawowym pokarmem. Ja uważa wręcz odwrotnie NF plant podstawowym, spirulina którą zakupi i malawi Tropicala jako uzupełniający. Ach koleżanko dobrze byłoby coś kupić na wybarwienie:-) Nic takiego nie napisalem, oczywiscie ze moze , ja zasugerowalem swoje rozwiazanie. Jezeli jako podstawa NF plant to jako wybarwiajacy najleprzym strzalem bedzie zakup NF premium color plus oczywiscie rozmiar S, podobno stosowanie pokarmow tego samego producenta daje leprze rezultaty i na pewno sie uzupelnia. A co do mrozonki cyklopa, dla tych gatunkow ktore masz jest wskazana jako uzupelnienie diety.Oczywiscie mozesz wprowadzic ja ostroznie dajac przez 1 miesiac 1-raz w tygodniu, a pozniej jak pisalem. 1
Slawek-meszek Opublikowano 1 Marca 2013 #20 Opublikowano 1 Marca 2013 Nic takiego nie napisalem, oczywiscie ze moze , ja zasugerowalem swoje rozwiazanie. Tak napisała autorka pasta Podaję Tropical Malawi w płatkach 1x dziennie i Naturfood Premium Cichlid Plant - M 2x dziennie. Czy podawać im coś jeszcze albo w innych dawkach ? A tak zasugerowałeś Ty kup sobie jako podstawe spiruline np: jbl spirulina 40% lub tropical super forte 36%,ten malawi tropicala co masz sredni i raczej jako dodatek + 2x w tygodniu mrozony oczlik. I jak mam to rozumieć?
Rekomendowane odpowiedzi