Skocz do zawartości

maingano, saulosi i neon spot - dieta dla maluchów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wybacz może napisałem nie zrozumiale ale miałem na myśli

Codziennie rano Pierwsze karmienie NF , drugie karmienie wybarwiajacy dwa razy w tygodniu niech bedzie powiedzmy wtorek i piatek. A w pozostałe dni ten Tropical.Trzecie karmienie codziennie wieczorem spirulina. Co do mrożonek to byłbym delikatny. Zostawiłbym je na później może za miesiąc

Opublikowano

ok, czyli tak :)

pon. : 1 x NF Plant, 1 x Tropical, 1 x spirulina

wt. : 1 x NF Plant, 1x wybarwiajacy, 1 x spirulina

śr. : 1 x NF Plnat, 1 x Tropical 1 x spirulina

czw. : 1 x NF Plant, 1 x Tropical 1 x spirulina

pt. : 1 x NF Plant, 1 x wybarwiajacy 1 x spirulina

sob. ; 1 x NF Plnat, 1 x Tropical 1 x spirulina

nd : 1 x NF Plant, 1 x Tropical 1 x spirulina

Oczlik za miesiąc.

A jaki wybarwiający ?

• Dziękuję 1
Opublikowano

potwierdzam osi vivid color - świetny pokarm.

ja swoją, niemal identyczną obsadę karmię następująco:

podstawowe(zamiennie): OSI spirulina flakes, Hikari Excel granulowany,OSI spirulina granulat,NF cichlid plant.

wybarwiające(zamiennie): osi vivid color, hikari gold, NF cichlid,

smakołyki: mrożony solowiec, OSI spirulina wafers, azoo green energy gel(ale o dziwo słabo go jedzą)

na granulki dla maluchów patent idealny to strzykawka, do której wrzucamy pokarm i naciągamy wodę - po około 30 minutach wyciskamy papkę do akwa.

Opublikowano

Jeszcze jest jeden świetny pokarm wybarwiający, a przy okazji używając go dostarczysz rybkom pełnowartościowy pokarm pochodzenia zwierzęcego(artemia).

Jest to OSI brine shrimp.

Opublikowano
Jeszcze jest jeden świetny pokarm wybarwiający, a przy okazji używając go dostarczysz rybką pełnowartościowy pokarm pochodzenia zwierzęcego(artemia).

Jest to OSI brine shrimp.

Głównym składnikiem są tu krewetki a nie artemia(jej nie ma chyba tam w ogóle).

Opublikowano

Mylisz się perez666 , przecież brine shrimp to po angielsku artemia !!!!!

Natomiast krewetka to shrimp !!!!!!

http://en.wikipedia.org/wiki/Brine_shrimp

Jeżeli chodzi o skład to jak byk jest napisane :

brine shrimp , shrimp meal (tłumaczenie : artemia i mączka krewetkowa)

http://www.akwarystyczny24.pl/osi-osi-brine-shrimp-flakes-1000g-wybarwiajacy-wysokobialkowy-pokarm-dla-miesozernych-ryb-akwariowych-i-pielegnic-p-1425.html

W powyższym linku dobrze poczytaj na bazie czego zrobiony jest ten pokarm!!!!

• Dziękuję 2
Opublikowano
To uważasz że wspomniany NF plan nie może być podstawowym pokarmem.

Ja uważa wręcz odwrotnie NF plant podstawowym, spirulina którą zakupi i malawi Tropicala jako uzupełniający.

Ach koleżanko dobrze byłoby coś kupić na wybarwienie:-)

Nic takiego nie napisalem, oczywiscie ze moze , ja zasugerowalem swoje rozwiazanie.

Jezeli jako podstawa NF plant to jako wybarwiajacy najleprzym strzalem bedzie zakup NF premium color plus oczywiscie rozmiar S, podobno stosowanie pokarmow tego samego producenta daje leprze rezultaty i na pewno sie uzupelnia.

A co do mrozonki cyklopa, dla tych gatunkow ktore masz jest wskazana jako uzupelnienie diety.Oczywiscie mozesz wprowadzic ja ostroznie dajac przez 1 miesiac 1-raz w tygodniu, a pozniej jak pisalem.

• Dziękuję 1
Opublikowano
Nic takiego nie napisalem, oczywiscie ze moze , ja zasugerowalem swoje rozwiazanie.

Tak napisała autorka pasta

Podaję Tropical Malawi w płatkach 1x dziennie i Naturfood Premium Cichlid Plant - M 2x dziennie. Czy podawać im coś jeszcze albo w innych dawkach ?

A tak zasugerowałeś Ty

kup sobie jako podstawe spiruline np: jbl spirulina 40% lub tropical super forte 36%,ten malawi tropicala co masz sredni i raczej jako dodatek + 2x w tygodniu mrozony oczlik.

I jak mam to rozumieć?