Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czy lamp ledowych 10W RGB z pilotem też to dotyczy??...można prosić o linka do tych danych?

Byłem dzisiaj w sklepie zajmującym się oświetleniem LED i wstępnie miałem kupić pilota, taśmę RGB i zasilacz. Zapytałem z ciekawości o zastosowanie z timerem i gość powiedział, że nie będzie działać bo taśmę i tak odpala pilot. Powiedział mi, że działa to właśnie w ten sposób ponieważ taśma LED i sterownik nie mają pamięci i w momencie odcięcia od prądu resetuje ustawienia.

• Dziękuję 1
Opublikowano
taśma LED i sterownik nie mają pamięci i w momencie odcięcia od prądu resetuje ustawienia.

Nie pomyślałem o tym, a już zamówiłem coś takiego:???: Ale myślę, że coś da się z tym zrobić: timer + przekaźnik włączający belkę za sterownikiem tak aby sterownik był cały czas zasilany.

--

Właśnie dostałem swoją belkę LED RGB ze sterowanikiem, sterowaną pilotem. Okazuje się, że wszystko działa: sterownik po odłączeniu prądu pamięta swoje ustawienia i po ponownym włączeniu lampa automatycznie się zapala tak jak była poprzednio ustawiona. :D

Czyli nie będzie problemów z zastosowaniem do niej wyłącznika czasowego. Nie wiem czy wszystkie sterowniki tak mają. Ja swoją belkę kupiłem w zoolight.

Opublikowano

No to zwała. Ja już kupiłem taśmę jednokolorową. Też interesowałem się tymi z zoolight ale ostatecznie zrezygnowałem.

Opublikowano

Mam od dwóch lat taśmy ledowe RGB (sterowanie IR) w mieszkaniu i już kilkakrotnie podczas jakiś tam prac elektrycznych gdy oświetlenie było włączone, a ja wyłączałem bezpieczniki to po załączeniu taśmy od razu świeciły tak jak przed.

Opublikowano

Dzisiaj uruchomiłem akwarium z oświetleniem LED 20W zimno biały. Wg mnie idealnie pasuje taka ilość do 240. Akwarium dojrzewa i jak już będzie wyglądało jak należy do pokaże swoją pracę.