Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myślałem nad tym żeby wstawić właśnie jeszcze kilka mini ledów żeby w nocy lekka poświata była, piaseczkiem się nie przejmuję jak wpuszczę pyski to i tak zrobią dekoracje po swojemu :)

Filtr wewnętrzny owszem jest cichy ale nie niesłyszalny a niech rybki maja troszkę spokoju na noc :) w tym czasie kubełek sobie poradzi :)

Opublikowano

Po to żeby było ciszej, w nocy ryby tyle nie produkują co w dzień, żeby zrobić im efekt pływów, żeby zaoszczędzić prąd etc. jak miałem wewnątrz to też wyłączałem.

Opublikowano

głupie myślenie, mniej produkują byś się zdziwił ile potrafi shitu zalegać jak mechanik wyłączony, ja tak kiedyś robiłem i nie był to dobry pomysł, mechanik tak jak i kubeł powinien chodzić 24h/ dobę:-)))

Opublikowano
Po to żeby było ciszej, w nocy ryby tyle nie produkują co w dzień, żeby zrobić im efekt pływów, żeby zaoszczędzić prąd etc. jak miałem wewnątrz to też wyłączałem.
No to teraz biedne ryby nie mają efektu pływów, a i prądzie też nie zaoszczędzisz:(

Po to są filtry, żeby pracowały na okrągło.

Opublikowano

Po tym co napisał "aarset" i firefighter1 widzę że mamy dwie sprzeczne opinie na temat "efektu pływów" to jak w końcu jest ? ( mi nie zależy na zużyciu prądu)

Mój Baniak stoi przy łóżku więc nie pożądane są dodatkowe hałasy, nie wiem jak w naturze ale w nocy chyba woda zawsze spokojniejsza jest może będzie to jakieś małe odzwierciedlenie warunków naturalnych a jeżeli będzie kupska przybywać to chyba kupię drugi kubełek ;) sprawdzę ewentualnie jak spisuję się mój nowy odmulacz na baterie :)

UPS

Ja do swojego sprzętu podpiąłem UPS (zasilacz awaryjny) na wypadek braku prądu żeby filtry i bąbelki działały trzyma cały sprzęt bez grzałki oczywiście (jej nie wolno podpinać pod UPS) około 5-6 godzin, każdemu polecam takie rozwiązanie w razie braku prądu pyski będą zabezpieczone.

Opublikowano
Żeby zniwelować hałas to lepiej wyłącz bąbelki a nie filtr bo one pewnie są głośniejsze.

Bąbelki mam ustawione tak, że w nocy działa tylko jedna pompka na min, więc ich nie słychać.

Opublikowano
Każdy może robić jak chce, to jego sprawa :) ale bez sensu się bawić w takie pierdoły... włączanie i wyłączanie...

Niczego sam nie tykam wszystko dzieje się automatycznie :)