Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wlasnie udalo mi sie ustawic akwarium i podlaczyc filterek narazie dwie wieksze skaly ustawilem na styropianie i obsypalem czesciowo piaskiem koralowym (ktory strasznie zle sie plucze) jutro dalej piasek i mniejsze skalki ,grzaleczka i napowietrzenie .Kokos jest mojego synka(8 lat) ktory stwierdzil ze to bedzie domek dla rybek. A roslinki sa zony takze kazdy ma swoj udzial.dolaczam fotke jutro reszta pozdrawiam.Postaram zrobic innym aparatem fotki bo kolory sa ladniejsze w naturze

jak w temacie akwarium 200l

filtr zew. hw-302

oswietlenie narazie standart

grzalka 200w

napowietrzenie

piasek koralowy

kamienie wapien lub piaskowiec filipinski?

kokos (m1 dla ryb)

2 rosliny anubias (naleza do mojej zony)

post-13193-14695713684101_thumb.jpg

Opublikowano
Witam te akwarium nie ma 200l to widać.

Wysyłane z mojego GT-P3100 za pomocą Tapatalk 2[/QWitam

Witam akwarium ma 200l (100x40x50) ale aparat robi zdjecia jak by nie chcial jak znajde kabel do kompa to posle fotki z telefonu bo ten robi super fotki pozdrawiam.

Opublikowano

Kolego podaj wymiary baniaczka a będzie wiadomo jaki to litraż, kokosa to bym mimo wszystko się pozbył bo ci będzie ph obniżał musisz odbyć z synem męską rozmowę ;)

edit

aha są wymiary już ;)

Opublikowano
kokosa to bym mimo wszystko się pozbył bo ci będzie ph obniżał
Dobrze oczyszczona łupina kokosa nie obniży pH wody, co nie zmienia faktu, że w naszym biotopie jest niezbędna.
Opublikowano

[quote=don_kamilo;243049, kokosa to bym mimo wszystko się pozbył bo ci będzie ph obniżał musisz odbyć z synem męską rozmowę ;)

;)

czy przy 25 kg piasku koralowego i 25 kg wapnia taki kokos moze az tak bardzo obnizyc ph??

Opublikowano
Dobrze oczyszczona łupina kokosa nie obniży pH wody, co nie zmienia faktu, że w naszym biotopie jest niezbędna.

Chciałeś chyba napisać,że zbędna ;)