Tomas77 Opublikowano 1 Lutego 2013 #1 Opublikowano 1 Lutego 2013 Witam wlasnie udalo mi sie ustawic akwarium i podlaczyc filterek narazie dwie wieksze skaly ustawilem na styropianie i obsypalem czesciowo piaskiem koralowym (ktory strasznie zle sie plucze) jutro dalej piasek i mniejsze skalki ,grzaleczka i napowietrzenie .Kokos jest mojego synka(8 lat) ktory stwierdzil ze to bedzie domek dla rybek. A roslinki sa zony takze kazdy ma swoj udzial.dolaczam fotke jutro reszta pozdrawiam.Postaram zrobic innym aparatem fotki bo kolory sa ladniejsze w naturze jak w temacie akwarium 200l filtr zew. hw-302 oswietlenie narazie standart grzalka 200w napowietrzenie piasek koralowy kamienie wapien lub piaskowiec filipinski? kokos (m1 dla ryb) 2 rosliny anubias (naleza do mojej zony)
kowal Opublikowano 1 Lutego 2013 #2 Opublikowano 1 Lutego 2013 Przepraszam, ale czy to Twoje akwarium ma na pewno 200l,jakoś mi to nie wygląda na tym zdjęciu?
drwal333 Opublikowano 2 Lutego 2013 #3 Opublikowano 2 Lutego 2013 Witam te akwarium nie ma 200l to widać. Wysyłane z mojego GT-P3100 za pomocą Tapatalk 2
Tomas77 Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor #4 Opublikowano 2 Lutego 2013 Witam te akwarium nie ma 200l to widać. Wysyłane z mojego GT-P3100 za pomocą Tapatalk 2[/QWitam Witam akwarium ma 200l (100x40x50) ale aparat robi zdjecia jak by nie chcial jak znajde kabel do kompa to posle fotki z telefonu bo ten robi super fotki pozdrawiam.
don_kamilo Opublikowano 2 Lutego 2013 #5 Opublikowano 2 Lutego 2013 Kolego podaj wymiary baniaczka a będzie wiadomo jaki to litraż, kokosa to bym mimo wszystko się pozbył bo ci będzie ph obniżał musisz odbyć z synem męską rozmowę edit aha są wymiary już
aarset Opublikowano 2 Lutego 2013 #6 Opublikowano 2 Lutego 2013 kokosa to bym mimo wszystko się pozbył bo ci będzie ph obniżał Dobrze oczyszczona łupina kokosa nie obniży pH wody, co nie zmienia faktu, że w naszym biotopie jest niezbędna.
Tomas77 Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor #7 Opublikowano 2 Lutego 2013 [quote=don_kamilo;243049, kokosa to bym mimo wszystko się pozbył bo ci będzie ph obniżał musisz odbyć z synem męską rozmowę czy przy 25 kg piasku koralowego i 25 kg wapnia taki kokos moze az tak bardzo obnizyc ph??
Tomas77 Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor #9 Opublikowano 3 Lutego 2013 Pierwszy dzien po zalaniu, czekam z niecierpliwoscia na wpuszczenie malych pyskow.
Bezprym Opublikowano 3 Lutego 2013 #10 Opublikowano 3 Lutego 2013 Dobrze oczyszczona łupina kokosa nie obniży pH wody, co nie zmienia faktu, że w naszym biotopie jest niezbędna. Chciałeś chyba napisać,że zbędna
Rekomendowane odpowiedzi