Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuje grzałki 150w do akwarium 200l większa nie potrzebna . Nad firmą zastanawiam się

Eheim Jager lub Tetra co radzicie.

-Moje wymogi ładna schludna najlepiej czarna.

-Bardzo dokładna najważniejsze.

-wytrzymała kupuje na lata.

-przepływowe nie w chodzą w grę

Myślałem też nad sera ale trochę większy już wydatek co myślicie.

Szybkie odpowiedzi się liczą jutro zakup.

Opublikowano

A po co 150W? Kup 100W i też w zupełności Ci wystarczy. Co do grzałek to powiem Ci, że nie da się określić czy kupujesz ją na lata czy na miesiąc. Nagle coś pierdyknie i tyle. Kup sobie grzałkę 100W z termostatem za 30zł w sklepie akwarystycznym :) Hanza JRB taka z niebieskim pokrętłem do ustawiania temperatury. Ja mam takie 3 :) Jedna ma 6 lat, druga 3 a trzecia 2 lata :) Wszystkie działają bez zarzutu :) Oczywiście pomijam fakt, że miałem grzałki, które padły po niecałym roku i druga po 6 miesiącach. Więc wg mnie nie ma co płacić za grzałkę 200zł.

Pozdrawiam

Opublikowano

Tania, dokładna, wytrzymała i moim zdaniem schludna (choć nie czarna) to grzałka firmy Atman wykonana ze szkła kryształowego.

Jeśli chodzi o dobrej jakości czarne grzałki to możesz rozważyć zakup plastikowej grzałki Aquael'a (seria Easy Heater lub NeoHeater), choć tutaj cenowo już nie jest tak atrakcyjnie.

Z drugiej strony grzałkę stosunkowo łatwo jest ukryć w akwarium więc może tak bardzo nie ma się co przejmować jej wyglądem

Opublikowano

Ja nie chce żadnych tanich grzałek źle mnie zrozumieliście miałem za 20 zł 3 lata i padła i mi ryby prawie ugotowała. I dlatego chcę coś porządnego kupie 100w i myślę na tym eheim jagera.

Opublikowano
Ja nie chce żadnych tanich grzałek źle mnie zrozumieliście miałem za 20 zł 3 lata i padła i mi ryby prawie ugotowała. I dlatego chcę coś porządnego kupie 100w i myślę na tym eheim jagera.

A rozważałeś grzałkę Skalar z termostatem zewnętrznym ?

--

No oby oby bo grzałka ma ciekawy krztałt, jest plastikowa i cała czarna na czarnym tle może być niewiele widoczna. Też kiedyś się nad nią zastanawiałem.

Nie tylko Ty :-) Ja również, ale w końcu stanęło na Atmanie bo stwierdziłem, że grzałkę umieszczę w taki sposób, że będzie niewidoczna, a cenowo wyszło o wiele atrakcyjniej.