Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dało by !! Cyrkulator(pompa) aquarela lub atman 1500l/hplus podpieta gąbka ! Ale szczerze Ci radze posłuchaj co CI podpowiadamy , będzie Ci w przyszłości łatwiej no i w akwarium będzie mniej gratów !

Opublikowano
a dało by radę jakąś opcje bez dwóch kubełków?

Wyzej w postach masz napisane opcje bez dwóch kubełków

Cyrkulator(pompa) aquarela lub atman 1500l/hplus

Kolego miałeś 1500l/h w 120cm i dawał rade ze sprzątaniem??

Ostatnio zauważyłem ze jest moda na dwa kubełki. Bardzo polecana przez grupkę na naszym forum. A ja jakoś nie jestem przekonany do takiego rozwiazania. I myślę ze dla nowicjusza na początek powinno polecać się właśnie filierek wewnętrzny z gąbka(koszty). A po pewnym czasie malawista sam zdecyduje co będzie najlepsze i najwygodniejsze:-)

Opublikowano

U mnie w 100cm dawała rade 900l/h, w tej chwili chodzi 1400 l/h ale jest pod pięty do HW-603 i daje rade aż nad to !

Każdy ma swoje zdanie i je wyraża ,ćwiczyłem cyrkulator plus gąbka i jak dla mnie odpada (we wcześniejszych postach napisałem czego) , więc jak ktoś pyta to odpowiadam co według mnie jest lepsze !

Opublikowano

Bierz głowicę + gąbka i kubeł. Opcja z dwoma kubłami sprawdzi się w małym akwa. przy większym już trzeba coś dołożyć (chyba że fx5 lub unimax 700 ;)). Możesz zamiast gąbki zamontować na zewnątrz HW-603, wtedy masz mniej o gąbkę w akwa (pamiętaj aby zabezpieczyć wlot do głowicy aby nie wciągnęło ryb , ślimaków itp :))

Opublikowano
Jezeli nie masz a zamierzasz kupić to tak jak koledzy podpowiadają Hw303, dobry za dobrą cenę. Wewnętrzny np aquael cyrkulator 2000 lub at 203. Zewnętrzny będzie ustawiony na tafle wody i to będzie napowietrzanie a wewnętrzny odpowiedzialny za czystość

Tak zrobię ;)

rozumiem że kubeł wypchać ceramiką?