Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie działa ? spróbuj wejść w moją galerię tam znajdziesz fotkę.

--------------------------

Ups przejście do galerii nie działa potrzebny Admin :)

----------------------------------

Przejście nie działa na chrome ale fotka się powiększa, na mozilli odwrotnie :)

Opublikowano

krzysiek2301 u mnie w akwarium saulosi i rdzawe zjadają od czasu do czasu anubiasa baterii ale tylko młode listki(jeszcze nie rozwinięte) , jedynego badyla co nie ruszają pyski to microsorium widelow. Nawet ma się nieźle w moim bardzo słabo oświetlanym zbiorniku i nie zarasta glonami tak jak anubias ! Polecam

http://www.aquapage.eu/Plants.php?detail=3

• Dziękuję 1
Opublikowano

Witam koledzy dziś udało mi się zdobyć kamienie do akwarium, jednak mam duży problem z piaskiem kwarcowym w obi i praktikerze go nie było, spotkałem jedynie piasek do piaskownic lecz o bardzo małej granulacji i nie wiem czy się będzie nadawał do akwa? :( Mam jeszcze pytanie odnośnie podkładu pod akwa, czy może być to podkład pod panele 3mm?

Pozdrawiam

Opublikowano

Gdzieś mi się obiło o uszy, że ten piasek jest fajny. Nie mogłem jednak znaleźć namiarów. Dzięki za linka :razz:

Opublikowano

Kolego karadeniz niestety u mnie w okolicy jest tylko praktiker i obi i oni nie słyszeli o piasku kwarcowym ;( Może pogadam w lokalnych sklepach budowlanych to mi zamówią, czas pokaże.

Opublikowano

Po dłuższym czasie użytkowania tego piasku kwarcowego Kreisel dochodzę do wniosku, że jednak nie był to najlepszy wybór (właśnie z uwagi na granulację i tendencję do pylenia przy "zamiataniu" piasku w akwarium przez głowicę z cyrkulatorem). Wprawdzie na awersie opakowania widnieje informacja, że ten piasek ma granulację 1 mm, ale na rewersie producent uszczegółowił, że uziarnienie to: 0,1mm - 1,2mm i niestety dość dużo jest tego "pyłu".

Napisałeś, że w obi i practicerze mają piasek do piaskownic. Jeśli to jest piasek w 20 kg grubych i przeźroczystych workach foliowych i producentem jest jakaś firma z Warszawy (o ile dobrze pamiętam) to ja na Twoim miejscu bym go wziął. Sam kupiłem taki piasek do piaskownicy dla dziecka i go przy okazji wykorzystałem do aranżacji kotnika. Piasek nie jest o zbyt dużej granulacji, ale na pewno zawiera mniej drobnego pyłu, jaki znajduje się w workach z piaskiem firmy Kreisel. Gdybym mógł cofnąć czas to na pewno bym wykorzystał ten drugi piasek w swoim akwarium.

• Dziękuję 1