Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szkoda że nie zostawiłeś biologa włączonego w tych 60 litrach.

Teraz te 60 litrów niedotlenianej wody może nie mieć niczego pozytywnego w sobie :(

Jeżeli biolog stoi wyłączony to szybko go otwieraj i czyść bo później ożesz smrodu nie znieść.

Przy okazji - możesz zakupić gdzieś Biogigest Prodibio - szybciej i łatwiej wystartujesz z baniakiem.

Opublikowano
Mam jeszcze pytanko zostawiłem tak około 60l dojrzałej wody + biologa, jak będę zalewal nowy zbiornik to będę chciał dolać 20l świeżej wody i tak co tydzień dolewać po 20l. ( mogę tak zrobić?) a i co do biologa będzie wyłączony przez tydzień nic się nie stanie z tą wodą ze środka?

Tu było makok.

Opublikowano

ale tu jest że "będzie wyłączony" a nie, że był...

ni rozumiem dlaczego będzie?? po co go zabijać

Dzidek, zalej nowe akwa kranówą do połowy, wlej jakiś uzdatniacz, podgrzej wodę grzałką 4h i wlej ryby z 60-tki w ktorej mam nadzieję ten biolog nadal chodzi, przełóż biologa, resztę wody dolewaj i uzdatniaj w czasie 2-3 dni

po co skazywać się na ponowne dojrzewanie z rybami??

Opublikowano

Dla potomnych: jak Wam cieknie akwa to zamiast wpadać w panikę ratujcie ryby i biologa, nie bierzcie przykładu z kolegi....

szkło można uratować/postawić nowe w dobę, a biologię odbudowywał będzie 40 dni niestety

Opublikowano

Biolog nie działa od wtorku. Makok sorry ale ciekawe czy ty nie był byś spanikowany?! Miałem pierwszy taki przypadek z akwarium i mam nadzieję że ostatni. Włacze biologa do 20l wiadra i jutro sprawdze parametry. Ja dopiero poznaję Malawi ( niecałe 2 lata) więc nie jestem tak doświadczony jak Wy.

Opublikowano

Umyj porzadnie tego biologa bo juz raczej nic pożytecznego w nim nie ma.

Jako pożywke dla bakterii bedziesz mogl wlac ten syf w którym ryby pływają.

Naprawdę dobrze by było gdybyś zaopatrzył się w Biodigest Prodibio - zdecydowanie ułatwi start baniaka.

Parametry to na bieżąco sprawdzaj w zbiorniku gdzie masz ryby.

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2