Skocz do zawartości

przeciekajacy filtr...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej. w akwa 450l obecnie dziala jako biolog tetra 700 i atman at-203 z gabka.

byl to tego jeszcze drugi biolog jbl 900 ale niestety padl.

pozdrawiam i dzieki wielkie za odp.

Opublikowano
hej. w akwa 450l obecnie dziala jako biolog tetra 700

Nie chcę być złym prorokiem, ale uważaj na tę Tetrę bo kubełki tej firmy są delikatnie mówiąc niedoskonałe jeśli chodzi o szczelność. Ja na Twoim miejscu kupiłbym filtr HW i postawił na 1 kubełek tzn. zrezygnował z Tetry.

pozdrawiam

• Dziękuję 1
Opublikowano

tetre ma od marca 2006 roku i jak na ten czas nie mam zadnych zastrzezen do niej. wiec ona na pewno zostanie + HW

pozdrawiam serdecznie

Opublikowano

U mnie jest inny problem. Filtr chodzi 1-2-3 dni i potem nagle zaczyna burczeć i wypluwać powietrze (zapowietrza się) oba wlot i wylot są cąłkowicie pod wodą a filtr jest szczelnie zamknięty. gdzie leży przyczyna? aha mam wypelnione 2 kosze z trzech bo jeden czeka na wkłady czy to może być przyczyną zapowietrzania?

Opublikowano

sprobuj lekko wstrzasac filtrem to ulatwi odpowietrzenie filtra - to na poczatek. jesli nie pomoze bedziemy myslec dalej, moze byc ze zle usytuowany jest wirnik.

pozdr.

Opublikowano
sprobuj lekko wstrzasac filtrem to ulatwi odpowietrzenie filtra - to na poczatek. jesli nie pomoze bedziemy myslec dalej, moze byc ze zle usytuowany jest wirnik.

pozdr.

tak właśnie robi i pomaga na troche.

Opublikowano

woda ci nigdzie nie wycieka, przy zaworach nie masz jakis nieszczelnosci, moze gdzies dostaje sie powietrze do filtra, sprawdzales dokladnie?

Opublikowano

niby wciskalem od nowa przewody i wydaje mi sie ze jest ok. Cholera musze jutro zamowic przewody do filtra, a mam dwa filtry. Drugi to HW nieco większy ale nie chciałęm go używac bo nie ma zaworów do niego. chyba poprostu dokupie zawory i będę używał hw-203 tylko on ma inna średnice węży, cholerka.

Opublikowano

srednice wezy spokojnie dobierzesz w Casto, sa rozne, no chyba, ze chcesz poleciec na oryginalnych.

jezeli filtr dalej przestaje pracowac jak nalezy to ja bym go reklamowal po prostu.

pozdr.