anatom Opublikowano 30 Października 2012 Autor #11 Opublikowano 30 Października 2012 hej. w akwa 450l obecnie dziala jako biolog tetra 700 i atman at-203 z gabka. byl to tego jeszcze drugi biolog jbl 900 ale niestety padl. pozdrawiam i dzieki wielkie za odp.
Post_Mortem Opublikowano 30 Października 2012 #12 Opublikowano 30 Października 2012 hej. w akwa 450l obecnie dziala jako biolog tetra 700 Nie chcę być złym prorokiem, ale uważaj na tę Tetrę bo kubełki tej firmy są delikatnie mówiąc niedoskonałe jeśli chodzi o szczelność. Ja na Twoim miejscu kupiłbym filtr HW i postawił na 1 kubełek tzn. zrezygnował z Tetry. pozdrawiam 1
anatom Opublikowano 31 Października 2012 Autor #13 Opublikowano 31 Października 2012 tetre ma od marca 2006 roku i jak na ten czas nie mam zadnych zastrzezen do niej. wiec ona na pewno zostanie + HW pozdrawiam serdecznie
Lunarii Opublikowano 31 Października 2012 #14 Opublikowano 31 Października 2012 U mnie jest inny problem. Filtr chodzi 1-2-3 dni i potem nagle zaczyna burczeć i wypluwać powietrze (zapowietrza się) oba wlot i wylot są cąłkowicie pod wodą a filtr jest szczelnie zamknięty. gdzie leży przyczyna? aha mam wypelnione 2 kosze z trzech bo jeden czeka na wkłady czy to może być przyczyną zapowietrzania?
anatom Opublikowano 31 Października 2012 Autor #15 Opublikowano 31 Października 2012 sprobuj lekko wstrzasac filtrem to ulatwi odpowietrzenie filtra - to na poczatek. jesli nie pomoze bedziemy myslec dalej, moze byc ze zle usytuowany jest wirnik. pozdr.
Lunarii Opublikowano 31 Października 2012 #16 Opublikowano 31 Października 2012 sprobuj lekko wstrzasac filtrem to ulatwi odpowietrzenie filtra - to na poczatek. jesli nie pomoze bedziemy myslec dalej, moze byc ze zle usytuowany jest wirnik. pozdr. tak właśnie robi i pomaga na troche.
anatom Opublikowano 31 Października 2012 Autor #17 Opublikowano 31 Października 2012 woda ci nigdzie nie wycieka, przy zaworach nie masz jakis nieszczelnosci, moze gdzies dostaje sie powietrze do filtra, sprawdzales dokladnie?
Lunarii Opublikowano 31 Października 2012 #18 Opublikowano 31 Października 2012 niby wciskalem od nowa przewody i wydaje mi sie ze jest ok. Cholera musze jutro zamowic przewody do filtra, a mam dwa filtry. Drugi to HW nieco większy ale nie chciałęm go używac bo nie ma zaworów do niego. chyba poprostu dokupie zawory i będę używał hw-203 tylko on ma inna średnice węży, cholerka.
anatom Opublikowano 31 Października 2012 Autor #19 Opublikowano 31 Października 2012 srednice wezy spokojnie dobierzesz w Casto, sa rozne, no chyba, ze chcesz poleciec na oryginalnych. jezeli filtr dalej przestaje pracowac jak nalezy to ja bym go reklamowal po prostu. pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi