Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pare osob tutaj takie lampy zamontowało u siebie i byly raczej zadowolone - musisz poszukac watku.

Jesli kupic taka lampe tylko zimna, a nie ciepłą to mozesz byc zadowolony.

Z reszta 55zł to nie duzo na eksperyment. W najgorszym wyadku zostaniesz z lampą która uzyjesz gdzie indziej.

Jedyne co mnie w tej lampie martwi to faktyczna żywotnosc tych modułów led.

Opublikowano
no wlasnie i bede mosial ja rozebrac zeby mi pod pokrywe jak najwyzej weszla a zasilacz z ta puszka z boku.

tylko czy jedna wystarczy na 450l czy dwie?

Jak ją rozbierzesz to ledy stracą cały układ chłodzenia i się spalą. Chyba, że dodasz własne chłodzenie.

Pod pokrywą najprawdopodobniej i tak będziesz musiał dodać jakieś wiatraki aby chodzić obudowy lamp. Chłodzenie ledów jest MEGA ważne.

Jeśli chodzi o ilość to ja raczej przewidywał bym nie jedną, a 4-8 sztuk.

Wysyłane z mojego Galaxy Nexus za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

No niestety jedna to dupa.

Ale yaro ta czesc co jest dioda nie bede rozbieral tylko to co jest ten transformatorek cchce przeniesc zebym jak najwyzej nad woda umiescil halogen.

zobacz sobie tu na zdjeciu to sa jakby dwie puszki osobne i tylko na 4 srubkach sie trzymaja i duzego styku nie maja zeby odbierac cieplo

http://allegro.pl/lampa-naswietlacz-halogen-led-10w-20w-30w-i-50w-i2733397697.html

Opublikowano

Myślę, że transformator/zasilacz możesz bezpiecznie odkręcić. Przeciąć kable, przedłużyć je i zamontować zasilanie gdzieś indziej.

Nie wiem tylko czy i na ile zmniejszy/zwiększy to możliwości chłodzenia.

Czuje, że nie będzie to miało wielkiego wpływu ale trzeba to sprawdzić samemu.

Opublikowano

A co powiecie o takiej lampie.

Wziąłem ze sklepu na probe cos podobnego

http://www.alibaba.com/product-gs/632041720/RGB_36W_dimmable_outdoor_led_lights.html

100cm dlugosci 18diod 18 w zmozliwoscia sterowania sciemniania teraz 5000k ale mozna z roznymi barwami zamowic.

moga byc 36w lub 18w

i dlugosci 100cm lub 50 ze sterowaniem lub bez.

Dodam ze gdy lezy na belce poprzecznej wzmacniajacej akwarium nie oswietla wtedy tla tylko srodek.

I jaka barwe dac 7000 10000 czy 13000 k?