Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam miał może już ktoś styczność z tym produktem do oczyszczania wody i żwiru...

KORDON Tidy Tank. Zawsze używałem tanich ulepszaczy itp ...

Opublikowano

Używam tego odmulacza od 1,5 miesiąca i właśnie kończę 118ml.

Przed nim stosowałem AZOO PLUS Supreme Bioguard a ostatnio Azoo PSB - to bakterie tlenowe i beztlenowe . Kupiłem go bo za tłem 3D miałem ciemny piasek i grubo osadu a dostęp z odmulaczem bateryjnym ograniczony widać Azoo nie radziły sobie z tym problemem więc kupiłem Kordon.

Kordon Tidy Tank to silne bakterie beztlenowe więc świetnie oczyszczają podłoże, siatki boczne, gąbki w biologu i węże znacznie lepiej od Azoo. Woda w baniaku mi nie śmierdzi więc nie wiem czy usuwa odór. Faktycznie szybko oczyszcza piasek nawet z głębokich warstw.

Po dwu dniach od zastosowania wyrażnie klarowniejsza woda.

Nie wiem jakie tanie odmulacze stosowałeś ale KTT jest tańszy od Azoo i moim zdaniem jako odmulacz najlepszy który dotychczas stosowałem.

Już kupiłem coś nowego co przetestuję po Kordonie to :

Azoo NitriPro - bakterie tlenowe w proszku drogie ale ogromna wydajność 49 zl ale uzdatnia 25000 litrów wody i drugie do kompletu

Azoo NitriAct - bakterie beztlenowe w proszku.

Opublikowano

Fajnie,że stoi za tym jakaś wyższa biotechnologia,ale nachodzi mnie taka myśl: nie można, że tak powiem przemieszać ręką?