Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przecież to oczywista oczywistość że głowica 2000l/h nie rozbuja 1000l przy długości 2,5m, jedynie może służyć do napowietrzania :P

U Zbigniewa widziałem tego compacta i jeszcze musi się wspomagać cyrkulatorem...

Opublikowano

Perez,a jaki to ma byc cyrkulator?Ja dość zielona jestem, tak więc poproszę o "łopaologię";)

Jesli masz znajomego, który już ma wypróbowany osprzęt, to po co mam się uczyc /kosztownie/ na swoich błędach;)

Opublikowano

Spróbuj pierw bez cyrkulatora, ten można zawsze w razie czego dokupić.

Będziesz wiedziała czy masz odpowiednią cyrkulację i nic nie zalega na dnie.

A cyrkulator od żółtej braci kosztuje kilka dyszek :D

Opublikowano
Eheim compact 5000+ i dość spory kubeł na biologię.

EHEIMA już znalazlam.prosze Perez napisz jeszcze jaki biolog najlepszy;) Z góry dzięki8)

--

Jeśli możecie to proszę o odpowiedz na moje pytanie.

Jaki dobry biolog do akwa 1050l. 250x70x60. Jako dodatek do eheim compact +5000

Opublikowano

Wiesz, z gotówką tragicznie nie jest;) i w końcu jak można, to lepiej zrobić raz a dobrze.... Najwyżej będe kupować wszystko po kolei i nie od razu.Naucze sie cierpliwości:confused: :rolleyes: -łatwo nie będzie...

Dziekuje Perez za odpowiedz i pozdro przesyłam:)

Opublikowano

popieram FX5 zdecydowanym ruchem :P

a przekonuje mnie to że na tym filmiku widać jak łatwa staje się podmiana z tym zaworem zrzutowym na dole obok pompy (druga cześć):

i to że jednej osobie sie zapowietrzał nic nie znaczy - jest zawsze gwarancja ;)

Opublikowano

Nie polecam Fluvala FX5, bardzo często się zapowietrza,nawet na tym forum jest o tym watek, poszukaj w google fluval+problem:D.

Ja zdecydowałem się na 2260 classic eheima+zawór odcinając na waz wejściowy i wyjściowy(nie są w komplecie). Dzieki temu masz 18 litrów na media filtracyjne, ogromy przepływ(1900l/h) i legendarna niezawodność.Na forum monsterfish był swojego czasu watek o najdłużej działającym sprzęcie i bezsprzecznie wygrał eheim classic, u niektórych użytkownik działały nieprzerwanie powyżej +10lat.

Dobry pomysł to tez 2x eheim 2217 jest stosunkowo tani i bardzo wydajny w sumie da ci to 2000l/h oraz 12l na media filtracyjne i co bardzo ważne zabezpieczy cie gdy padnie jeden z filtrów.

Pozdrawiam