Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A jaką będziesz miał obsadę w tym baniaku?

Bo gdybać i mnożyć rodzaje filtrów można w nieskończoność , gdy nie wiemy pod jaką obsadę chcesz filtr.

Mechaniczny kup jak najmocniejszy , im większy przepływ , tym lepiej , pompy 3000l/h, 5000i/h nie są już tak drogie , a biologiczny ?

W 720l miałem JBL700 przy obsadzie ok 24-36 ryb i dawał radę.

Opublikowano

wiesz co będę miał taką obsadę:

red red x10

acei x 8

maingano x10

yellow x10

oczywiście do redukcji 2+6 i acei 1+5

Ale odwaliłem lipę po namowach w zoologu namówił mnie gośc na aqa head 750

i już żałuję dobrze że to tylko60pln jako mechanik jeszcze nie mam pysi ale myślę że będzie za słaby .Myślę o zrobieniu mechanika z beczki + filterek4500 dorzucić jakiś tylko póki co czytam patrze dodam że zewnętrzny hw-304b jestem zadowolony dmucha mocno. Moze ty mi coś poradzisz na zbieranie kup :) :?:

Opublikowano

No przy docelowych 32 rybach to filtracja mechaniczna musi być spora.Rozglądał bym się za najmocniejszymi głowicami+cyrkulator lub narurowce+cyrkulator.

BTW obsada do korekty...

Opublikowano

Będę musiał coś poczytać o tych narutowcach bo to chyba najlepsze rozwiązanie .Zobacze co stanie sie z dnem jak wpuszczę pysię .W zoologu zapewniał mnie że woda będzie kryształ i kup też nie będzie .A jak mu mówiłem o większych filtrach to mówił "po co ci pralka".Stwierdziłem że chłop się zna w końcu zęby zjadł na rybkach :mrgreen::D a w jego malawi było czysto .Póki co woda jest kryształ a kup też nie ma bo nic nie brudzi :mrgreen: :mrgreen:tylko mnie te okrzemki denerwują masakra ile ich jest i jak się ciągną jajca mam nadzieję że sie przekształcą w piękne zielone glony.Chyba takie uroki dojrzewania(stabilizacji) baniaka :?A co ci nie pasuje z obsadą pewnie yellow i acei :? :?: :? :?: :? :?: