Skocz do zawartości

Proszę o pomoc !!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ale zrozumcie, że ja nie chce ich oddać to co mam zrobić w końcu, ......

skoro nie chcesz ich oddać to jedynym wyjściem jest kupienie większego akwarium.

Jeżeli to nie wchodzi w grę, to niestety nie to ,że nie chcemy ci pomóc, tylko, że ty nie chcesz sobie pomóc. Innego wyjścia nie ma - albo większe akwarium u ciebie albo większe akwarium u kogoś innego.

Opublikowano

Dobrze postaram się zapewnić im lepsze warunki, ale muszę uzgodnić to z siostrą bo to też jej ryby , ale ona się nimi nie zajmuje bo studiuje w innym mieście, jeżeli zdecydujemy się je sprzedać to się odezwę może znajdzie się chętny... w sumie bardzo bym tego nie chciała, ale trzymać je na sile w niekorzystnych warunkach to też zły pomysł... ważniejsza jest ich wygoda i lepsze samopoczucie niż moje przywiązanie. Dzięki za wszystko

Opublikowano
Bo 200cm to imo absolutne min.,przy 250cm pole manewru jest już większe.

180x80 czy 200x50 ?

Które akwarium lepsze dla tego pyszczaka?

;)

Szerokość akwarium jest również ważna.

Pod względem estetycznym lepszy baniak to wymiar 180x80 życie w takim czymś toczy się zarówno wzdłuż przedniej szyby jak i na całej powierzchni. Na prawdę polecam . Zakochałem się w takim zbiorniku u kolegi. Prawda jest jednak, że dla terytorialnej mbuna lepszym byłby długi zbiornik daje on większe możliwości uzyskania rewirów. Chyba że ma 180 na 100 wtedy już rewiry rozłożą się również i na dalszych obszarach od przedniej szyby. Zależne to jest również od gatunku pysków. Długo nie myślałem i stawiam 200 cm x 100 cm :D ale ja celuje w non - mbuna.