Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Takie stadko około 15 sztuk z gatunku to w sam raz na 200l akwarium,zachowują się normalnie-może opisz jaką masz obsadę i co robią twoje ryby innego od tych na filmie.

Kurcze a u mnie pływa 20 ryb w 720 litrach.

Jeżeli Flavus uważasz ze to jest normalne pływanie to polecam zobaczyć zbiorniki które maja nienormalną obsadę.

jeśli chodzi o odpowiedź na pytanie co robią innego moje ryby, to prawie wszystko inaczej niż tamte.

Po pierwsze - maja swoje rewiry których bronią

Po drugie - mam szansę obserwować jak aulonocary polują na ślimaki wisząc tuż nad piaskiem

Po trzecie - mam szansę zaobserwować zachowania godowe moich ryb

Po czwarte jak mam szczęście, a zdarzyło mi się to już parę razy, widziałem jak samica wypuszcza małe i bierze je z powrotem do pyska.

Pewnie czeka mnie wiele więcej jeszcze do oglądnięcia niż osoby która planuje sobie zrobić coś takiego.

Po czwarte uważam że nie długo w czymś takim zachowa się układ trzech wybarwionych (pomimo tego, że tak naprawdę to żaden z nich nie był pięknie wybarwiony) samców, poprzez ich kolejną eliminację.

Miałem saulosi przez 7 lat, więc wydaje mi się że je troszkę poznałem, jeśli jednak uważasz ze trzymanie ryb w takich warunkach jest ok, to popróbuj a pogadamy za kilka lat, bo jednak uważam, że pomimo tego że coś tam wiesz to twoje wypowiedzi nie przekonują mnie o twoim doświadczeniu.

Opublikowano

Tak czytam wasze wypowiedzi i nie wiem co mam zrobić z obsadą 240l, mętlik.

Miałem zamiar mieć ok. 12-14 ryb w moim akwarium.

Nie wiem czy układ saulosi 3+6 (ewentualnie dwusamcowo) i yellowki 1+4.

Opublikowano

jeżeli chcesz mieć jednogatunkowo to wpuść około 20 młodych saulosków, dyskutujemy tylko o tym, że ciężko przewidzieć, czy uda ci się mieć jednego czy trzy samce, jednak 12-16 ryb w 240 to nie tragedia a w większości to ryby ci najbardziej pomogą i same się ułożą