Skocz do zawartości

Dobry mechanik???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Mam prośbę o polecenie dobrego mechanika filtra wewnętrznego akwa 200 l 100/40/50. Czy ma to być kompaktowy filterek, czy też może głowica plus sama dobra gąbka? Proszę o pomoc linki mile widziane. :D

Opublikowano
Temat powielony...

Ale powtórzę co u mnie dmucha w takim samym baniaczku,jest Atman o przepływie 1200l/h z gęstą gąbką http://www.zoo-sklep.pl//index.php?p665,atman-at-f202

Ponieważ mam dużo kamieni wspomaga go jeszcze cyrkulator JVP 101.Na dnie nic nie zalega :wink:

Ok napisz jak zamontować cyrkulator czy po przeciwnej stronie mechanika?? i na jakiej wysokości??

Opublikowano
Perez a ten atman jak nie ma na gąbce zasłony tylko gąbka jest luzel ( nie ma plastiku wokoło gąbki tak jak np w fan 3 ) to te syfy nie oadają na dno ?

Nie.

Zrobisz więcej dziur w rurce na którą nakładasz gąbkę i ładnie zasysa całą powierzchnią.

Ok napisz jak zamontować cyrkulator czy po przeciwnej stronie mechanika?? i na jakiej wysokości??

Tak,po przeciwnej stronie ażeby dmuchał wzdłuż przedniej szyby.U mnie wisi jakieś 15-20cm nad piachem.

Najpierw kup samą głowicę i zobaczysz czy będzie potrzebny jeszcze cyrkulator.Każdy ma inaczej udekorowane akwa(ilość,wielkość kamieni),może w Twoim przypadku nie trzeba będzie cyrkulatora.

Opublikowano
PEREZ??

A czy ta głowica daje sporo bąbelków????

A po co ci bąbelki? .Skieruj wylot na lustro wody i wystarczy ,woda natleniona a bąble nie szpecą.

Dokładnie,imo bąble wyglądają tragicznie.Bąbelki są fajne dla małych dzieci które się mogą nimi zachwycać :wink:

Nam wystarczy ruch tafli wody aby zapewnić dotlenienie.

Dodatkowego natleniania używamy przy np.chorobach.

Opublikowano

a propos bąbli ...mnie się podobają obojętne czy z głowicy filtrującej czy z brzęczyka i kamienia napowietrzającego :D

może koledze też się widzi baniak z bąbelkami

pozdrowił :D