Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich jestem nowym użytkownikiem tego forum :)

Planuje zakup akwarium wlasnie dla stada tych rybke tak 1+5. Posiadałem kiedyś Malawi ale malutkie 200 l. wiec co nieco wiem.

Sam zakup i tu zaczynają sie problemy w gógle pisze ze dla tych rybek min 350 litrow ale mysle ze trochę male wiec celunie 400-500 litrow i Panowie filtr? sump?? jesli tak czy ktos w okolicy zrobi takie akwa ( dziury sumpa itp) czy kubełek jesli tak to jaki?? filtr wewnetrzny mysle o weipro 3500:) mysle ze to dobry wybór:) jakies sugestnie itp?

Opublikowano

sam ich nie miałem, ale widząc dorosłe egzemplarze nie trzymał bym ich na pewno w 350 l.

Szukał bym akwarium min 180 cm a najlepiej 200 cm takie 720 litrów było by spoko.

Co do sumpa ja wolę kubełki, a inni wolą sumpy, nie wiem co powiedziec o wewnętrznym bo go nie miałem.

Opublikowano

Jeżeli chodzi o weipro 3500,mam ten filtr do dzisiaj w akwarium 200x50x50 (500L).Jestem z niego diabelnie zadowolony.

Planuję jednak w najbliższym czasie zamianę na narurowca,tylko dlatego żeby zyskać miejsce w zbiorniku,no i żeby już nie maczać rąk przy cotygodniowym czyszczeniu tego filtra :)