Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kurcze d..pe urywa. a ja się cieszę ze swojej hydroponiki, a przy tych, wygląda jak z ery kamienia łupanego :D

Opublikowano

Szacunek za włożony wkład pracy wyszło rewelacyjnie a ja dziś byłem dumny z siebie gry wzmocniłem pokrywę :D A przy Twojej pracy to amatorszczyzna.

• 2 lata później...
Opublikowano

Witajcie,

Wybaczcie odświeżanie starego tematu, ale idealnie pasuje do mojego pytania. Chciałem spróbować hodowli czegoś w baniaku. Poszedłem do parku i przytaszczyłem parę pędów bluszczu - wylądowały przyczepione do ściany i zanurzone w akwarium, zobaczymy czy się ukorzenią.

Zastanawia mnie jedno - bluszcz jest niby rośliną trującą, nie zaszkodzi mieszkańcom akwarium?

Opublikowano

nie, u mnie rósł bez problemu w hydroponice.

Niestety nie wie, kiedy ma skończyć rosnąć i po kilku latach wywaliłem z 20 metrów zielska :)

Opublikowano

No tak ale ja zanurzyłem urwane gałązki bezpośrednio do akwarium, nie wydzieli to nic do wody, ryby się nie otrują jak podskubią?

Opublikowano

To gałązki czy korzenie ? Jak puści korzenie z tego to nic im nie będzie. Trzeba bylo poczekac właśnie jak korzenie puści i wtedy do wody

Opublikowano

Wsadziłem zwykłe gałązki, poobdzierałem liście na dole i zanurzyłem w akwa. Korzenie to czekam aż wypuści - ale myślę na wyrost.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

Panowie czy Alex jeszcze działa na grupie ? Bo kusi mnie zamówić u niego taką skrzynkę z hydroponiką. Chyba, że znacie kogoś innego kto je robi?

Edytowane przez lp78