Skocz do zawartości

,,wypchany'' pyszczek ACEI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nigdy jeszcze nie dochowałem się potomstwa moich rybek, a teraz zauważyłem ze moja ACEI ok 7 cm, od kilku dni nie pobiera pokarmu i chowa się za skałami, zauważyłem też, że ma jakby wól pod pyszczkiem, wyraźnie wypukły - czy tak wygląda inkubowanie jaj w pyszczku. Dodam tylko że to trwa od ok tygodnia, jeszcze jedno co mnie dziwi to czy ta ryba wogóle może mieć młode ponieważ mam tylko 2 ACEI - reszta wymarło kilka miesięcy temu , ta druga acei jest o ok 3 cm większa i goni mniejszą przy każdej okazji, szczerze powiedziawszy to nawet nie mam pewności czy ta z wolem to samiczka.

Co sądzicie , pozdr.

Opublikowano

Tak, tak wlasnie wyglada inkubacja.To ze ja "druga" gania to dlatego ze sa wlasnie tylko dwie i samiec nie ma innych samcow lub samic by sie na nich skupic.Powinienes uzupelnic stadko, tymbardziej ze wlasnie Acei nejladniej prezentuja sie w grupie, przebywajac duzo w toni.

Opublikowano

Takie podstawowe rzeczy są zawarte w FAQ,wystarczy poczytać.BTW acei w 240l to.....hmmmm jakaś plaga czy co?Ten pyszczak w takim akwa to nieporozumienie ale to takie OT.Stadka nie uzupełniaj a raczej oddaj te acei.

Opublikowano

próbuje od jakiegoś czasu ale jak pewnie sam wiesz to nie takie proste, mało który sklep przyjmuje ryby, no to przecież ich nie spuszczę w klozecie.