Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Grazdar ja mam ten filtr. Coprawda dopiero dwa miesiące, jak narazie jestem zadowolony, przepływ podany przez producenta to 1400l/h, po wypełnieniu ceramiką rzecz jasna mniejszy ale i tak pokaźny, z odpowietrzaniem nie ma problemu, filtr posiada pompe którą pompujesz wode z akwa wężem wlotowym aż wejdzie do akwa wylotowym i po problemie, zajmuje to kilka chwil, moje akwarium stoi w sypialni a filtr w szafce pod akwarium, nie słychać go wcale.

Ogólnie przeciwstawiając to wszystko jego cenie jest to moim zdaniem dobry wybór, poza zestawem rurek i kolanek na wlot i wylot wody z akwa które mogłyby być nieco udoskonalone zapewniając optymalne ustawienie w.w w akwarium (sam musiałem dołożyć kawałek węża aby ustawić wylot tak jak mi pasował, całe szczczęście miałem jak to zamaskować) wydaje się być solidnie wykonany i nie widze narazie możliwości żeby zaczął przeciekać.

PS: wkłady możesz z miejsca wywalić do kosza, chyba że masz naprawde skromną obsade, wtedy może dadzą rade jeśli dołożysz do nich ceramiki bo tych wkładów w komplecie wystarcza do zasypania filtra w 1/3powierzchni... toć to wkońcu 12litrów ;)

Polecam