Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
reklamówka to najlepszy sposób na złapanie ryby, nawet nie trzeba się zbytnio wysilać.

Uściślij ?

Opublikowano

może to głupi zabrzmiało ale moje jak widzą reklamówke to same wpływają( oczywście do takiej mocno rozwartej). trochę trzeba im pomóc ale w porównianiu do siatki to jest to metoda ekspresowa.jedyny problem to duza ilość wody jaka wyciagasz z akwa w reklamówce z ryba.

Opublikowano

Ciekawy sposób, ale podchodzę do niego z lekkim niedowierzaniem. U mnie ryby są b. ostrożne (poza niektórymi spaślakami ;) ) i nie chcą wpływać nawet do pułaki z przezroczystej pleksy pełnej jedzonka. Dlatego nie wyobrażam sobie ich zagonionych do reklamówki. Ale co akwarium to widać inne zachowania.

Opublikowano

Można pomóc sobie przegradzając kąt baniaka z interesującą nas rybą jakąś siata czy kawałkiem plexi, zawsze będzie łatwiej.

Opublikowano

Nabe, pod warunkiem, ze jestes w stanie ta plekse czy cokolwiek innego przystawic tak szczelnie, ze ani jedna szczelinka nie zostanie :) A to nie lada sztuka, przynajmniej u mnie zupelnie niemozliwa. Tym bardziej, jesli do odlowienia masz 40 sztuk, z czego 35 to narybek 4cm. Uwierz mi, ze czasami pozostaje tylko pulapka. U mnie ryb nie dalo sie zlapac nawet, gdy spuscilem 75% wody.