Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najlepiej napisz dokladnie co tam masz bo jak na oko to chyba wszystkie sa do oddania totalny mix, a z pytanie o obsade do Twojego zbiornika do innego dzialu :)

Opublikowano

zadajesz pytanie na forum dlaczego Ci się rybka ukrywa, kompletnie go wcześniej nie czytając (tego forum oczywiście)...

podajemy Ci odpowiedź o redukcji gatunków to 3-4 postów polemizujesz o wymianie kamieni...

w końcu i tak stwierdzasz, że pogadasz z (imho) niepoważnym-hurtownikiem który Ci zgotował taki bajzel i poradzisz się jego...

wiesz co, a radź się... a jak Ci się wybiją w pień te ryby, to pójdziesz do niego i on ci sprzeda nowe... a co tam? :evil:

co do obsady która "może być" w tym baniaku, bo nadal tylko się domyślam że to 112-tka to poszukaj na forum - polecam wpisać w wyszukiwarce forum "obsada 112L"...

dowiesz się że możesz tam mieć co najwyżej harem saulosi 1 samiec + 3 samice i żadnych więcej ryb! :roll:

Opublikowano

nigdy wcześniej nie miałem akwarium i nie mam zielonego pojecia jak, co i do czego. Znajomi mają pyszczaki i mi je polecili ale wszystkich szczegółów mi nie zdradzali co do tych ryb (nie wiem moze sami nie wiedzieli) a zeby przeczytać to całe forum to trzeba nieć troszke czasu, ja tyle nie mam, wiec zadałem proste pytanie na forum, a co do obsady myslałem ze chodzi o właśnie te kanienie ! a ty skoro nie masz ochoty odpisywać to nie odpisuj, po co tracisz czas. Ps. nie wszyscy wiedzą to co Ty, dlategu tu trafiają!

Opublikowano

Heh nikt nie mówi o czytaniu całego forum. Ja zanim założyłam akwarium, to noce spędziłam na czytaniu serwisu. Najpierw chciałam założyć akwa 112l, ale TAM wyczytałam, że w takim może być tylko jeden spokojny gatunek, więc pomysł przeszedł na 200l. I mogę Cię zapewnić, że wystarczy przeczytać wiadomości na serwisie, żeby zdobyć podstawową wiedzę.

Opublikowano

dokładnie - wystarczyłoby żebyś przeczytał te 7 pozycji...

http://www.klub-malawi.pl/artykuly_klubowiczow/podstawy/

czy to tak dużo?

poza tym nie mogłem wiedzieć, że nie znasz pojęcia obsada:

http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2492046

nie znasz mnie, chce mi się odpowiadać, robię to nawet codziennie z nieskrywaną przyjemnością i jeśli mogę komuś pomóc to bardzo mnie to cieszy 8)

jednak w tym wątku odczytałem Twoje wypowiedzi jako akt ignorancji - niestety... i nie masz co tego brać tak do siebie :wink:

my naprawdę nie wyobrażamy sobie Twoich 30 ryb gdy dorosną w tym układzie w akwarium mniejszym niż 500L 200cm...

mi poprostu zależy na zdrowiu i samopoczuciu naszych podopiecznych... a w Twoim akwarium tak się nie dzieje... ryby rosną i będzie gorzej jak nic nie zmienisz

kamienie zostaw... nie je hodujesz i nie o nie pytałeś :wink:

peace :)