szulo Opublikowano 28 Stycznia 2009 #11 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Ja powiem tak chciałem zaoszczędzić na szafce a na tą chwilę jestem jakieś pół roku do tyłu i około 8 stówek w plecy. Na energii też próbuję zaoszczędzić i powiem ci tak jak naprawdę chcesz zyskać to kup mega drogi sprzęt mało żerny jeśli chodzi o energię na początku koszt jest straszny ale potem zobaczysz że się opłaca. A takie alpejsie kombinacje to tylko utrudniają życie, wież mi u mnie tez miało być po taniości a efekt opłakany. Jeśli chodzi o twoje pytanie co do szukania filtra to tak brutto.
Joker Opublikowano 28 Stycznia 2009 Autor #12 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Dzięki za szybką odpowiedź a możesz jeszcze napisać o jakie "urządzenia mega drogie" chodzi? jakieś linki
yaro Opublikowano 28 Stycznia 2009 #13 Opublikowano 28 Stycznia 2009 nie koniecznie zgodzę się z kolegami odnośnie filtracji mechanicznej oczywiście filtr wewnętrzny musi pracować w akwarium, ale jeżeli chcemy się pobawić troszkę z filtracją mechaniczną to w akwarium moze być tylko rurka zasysająca wodę i wylotowa. W ten sposób zaoszczędzi się miejsce w akwarium a filtr mechaniczmy da się w szafce. Proponuję jakąś pompę któa może pracować poza akwarium zrobić pojemnik na filtr (np fitr narurowy) i po kłopocie np coś takiego http://www.akwazoo.com.pl/eheim-compact ... 16829.html
Joker Opublikowano 28 Stycznia 2009 Autor #14 Opublikowano 28 Stycznia 2009 nie koniecznie zgodzę się z kolegami odnośnie filtracji mechanicznej oczywiście filtr wewnętrzny musi pracować w akwarium, ale jeżeli chcemy się pobawić troszkę z filtracją mechaniczną to w akwarium moze być tylko rurka zasysająca wodę i wylotowa. W ten sposób zaoszczędzi się miejsce w akwarium a filtr mechaniczmy da się w szafce. Proponuję jakąś pompę któa może pracować poza akwarium zrobić pojemnik na filtr (np fitr narurowy) i po kłopocie np coś takiego http://www.akwazoo.com.pl/eheim-compact ... 16829.html Już się zapoznałem ze wszystkimi konstrukcjami tego typu na forum, w teorii rewelacja. Teraz tylko co do wyboru pompy. Jaką musi mieć wydajność powiedzmy dla zbiornika 150l albo 300l? Nareszcie coś konkretnego;)
szulo Opublikowano 28 Stycznia 2009 #15 Opublikowano 28 Stycznia 2009 1000l/h starczy.Proponuje ci kupić hagena power head 70
ANDREW Opublikowano 28 Stycznia 2009 #16 Opublikowano 28 Stycznia 2009 1000l/h starczy.Proponuje ci kupić hagena power head 70 szulo masz jeszcze moje gg? odezwij się to pogadamy mam parę pomysłów i pytań
Joker Opublikowano 29 Stycznia 2009 Autor #17 Opublikowano 29 Stycznia 2009 1000l/h starczy.Proponuje ci kupić hagena power head 70 szulo masz jeszcze moje gg? odezwij się to pogadamy mam parę pomysłów i pytań Może się z nami podzielisz swoimi "pomysłami"? p.s ładny offtop
Rekomendowane odpowiedzi