Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

do posiadaczy fluval 4+ jakie ten filtr ma wymiary bez koszyka i z nim

jeszcze jedno jaki wewnętrzny do 375l cichy mało prądożerny

Opublikowano

Co do wymiarów fluvala to jak wrócez pracy do domu go go jaknie zapomne to zmierzę, z tym że do akwa o długości 150 cm to on rewelacyny nie jest aż smucha słabiej niz to napisał producent

Z wewnetrznych to bym wsadział Weipro TC 1000 albo jeszcze lepiej TC1500 ale maja te filtry sowje wady choć dmuchaja tak jak trzeba

Z lepszej półki to Głowice Hagena PowerHead 802 duży przepływ niewiele pradu jak na ten przepływ mała i funkcjonlana

można podczepic gabkę lub przystawke filtrującą z tym zd od przystawki polecam zamiast oryginalnych akładów fizelinoeych zastosować watę sery

Opublikowano

weipro brak możliwości regulacji kierunku wylotu a chcę filtr umieścić w panelu filtracyjnym

więc muszę mieć taką możliwość

Opublikowano

Mam w 400l duet fluval 4+ - jeden nie bardzo dawał radę. Teraz jestem zadowolony, choć przy dosyc oszczędnej obsadzie non mbuna ( razem ze 12 ryb średnio 10 cm) akwa specjalnie zapaskudzone nie jest. Poprzednio miałem mbunę rozlinożerną- syfiarze pierwsza klasa i odmulanie co tydzien jak w banku.

Na plus moge powiedzieć, ze filtry sa ciche, bardzo łatwe w konserwacji i konstrukcji.

Za sporą wadę uznaję rurki do napowietrzania wraz z regulacją przepływu powietrza. Rurki twardnieją, wypadają z otworów, a regulacja bąbelkowania jest pozorna.

W sumie bez rewelacji.

Opublikowano
atman AT-203 - bardzo dobra cena (około 60zł), cicha i dmucha jak "KATRINA" - osobno dokupuje się gąbkę odpowiedniej wielkości.

pzdr.

a jak jeszcze napiszesz że nie jest prądożerny to już zacznę wierzyc w cuda

Opublikowano

Stosunek poboru mocy do przepływu oraz ceny- oczywiście , że NIE jest prądożerny.

Napisz jeszcze z jakim filtrem o podobnym przepływie mam go porównać, to ci wszystko dokładnie wyliczę :wink:

Pozdrawiam.