Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Daniel-sama filtracja 100

fluval-15W

fluval-15W

802-20W

eheim -50W

Makok-pralki nie ma tez daje rade

Opublikowano

Właśnie o te 100W chodzi:)

Ja na Twoim miejscu zrobiłbym sumpa , do tego jeśli nie chcesz dziurawić baniaka , pudełko przelewowe i masz taki flirt biologiczny ,że głowa mała :mrgreen:

Do środka tę głowicę PH 802 i może jeszcze jakąś aquabee lub PF1000 od AM i filtracja jak ta lala :D

Opublikowano

Daniel jesli zrobie sumpa na posiadanym sprzecie to i tak wyjdzie kolo 100W:

eheim 1060-50 W

ph802-2oW

i jeszcze cos jak napisales pewnie kolejne 15-20W

to daje ok. 90W

mysle ze nie warto przerabiac majac wszystko oki, fluvale spelniaja zadanie ,ph802 dostal wspomaganie eheimem i jest cacy a w razie awari pompy w sumpie biologia pada a ja wole sie zabezpieczyc zdublowaniem i biologa i wew

nie chodzi o 10 czy 20 W :)

pozdrawiam

ps.myslalem o filtracji opartej na filtrach narurowych cos takiego jak pisal chyba Misyu tylko musze doczytac czy jest tam i biolog i mechanik

dzieki za sugestie ,zawsze mile widziane

Opublikowano

Witam! "Ale prądu to troszkę szanuj" :lol: .

Ja mam takie same akwa jak Ty i oto co urządzenia zjadają prądu : Ataman CF-1200 32W, wenętrzny Aquaszut 2000L/h 21W. Podliczasz i wychodzi 53 W , ale nie 100W :lol: . Dodam że mam b.dobrę cyrkulację wody w akwa i kupy nie zalegają wszędzie tylko w 2-3 miejscach z których je co tydzień odmulam. Pompę masz super, ale ja widzę jej zastosowanie w sumpie, ze względu na moc podnoszenia. Nie ma co robić na siłę. Proponuję następny projekt zbudować właśnie na sumpie i wtedy urzyć pompy lub poprostu sprzedać całość na Allegro i kupić coś naprawdę potrzebnego. :wink: Pozdrawiam.