Skocz do zawartości

Filtracja (bio+mech) w 112l (jaki kubełek?)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A co powiecie o AquaEL'u UNIMAX 250?

Możliwe, że będę miał okazję kupić ten filtr po dość dobrej cenie - 90zł + przesyłka (nowy kosztuje >260zł w sklepach, >230zł na allegro)

Z głównych zalet znam jedną - ma ogromną pojemność jak na tą klasę kubełków (8l - filtracyjna)

Przepływ - 650 l/h

Opublikowano

Słyszałem już dobre opinie na temat tych kubłów. Jedno wiem - nie kupiłbym żadnego wew filtra AquaEla, ale kubełki ponoć są lepsze. Neno chwali je za pojemność i u Niego się sprawdzają. Myślę, że możesz postawić na ten filtr, przy czym nie napisałeś, ile ten kubełek za 90zł chodził?

Opublikowano
Słyszałem już dobre opinie na temat tych kubłów. Jedno wiem - nie kupiłbym żadnego wew filtra AquaEla, ale kubełki ponoć są lepsze. Neno chwali je za pojemność i u Niego się sprawdzają. Myślę, że możesz postawić na ten filtr, przy czym nie napisałeś, ile ten kubełek za 90zł chodził?

Rok, facet sprzedaje, bo zmienił akwarium na większe

Opublikowano

Jeśli to jest licytacja i cena może wzrosnąć, to ja bym nie zapłacił powyżej 100zł, bo da się na pewno kupić w tych granicach dobry filtr. Jeśli koszty to te 90zł, to czemu nie. Jest to oferta godna uwagi.

Opublikowano
Jeśli to jest licytacja i cena może wzrosnąć, to ja bym nie zapłacił powyżej 100zł, bo da się na pewno kupić w tych granicach dobry filtr. Jeśli koszty to te 90zł, to czemu nie. Jest to oferta godna uwagi.

Już nieaktualne, niestety mi go podkupili ;) Teraz poluję na Tetrę EX700 (koniec aukcji w niedzielę, ale martwi mnie to, że jej cena dość szybko rośnie - już 64, ale jeszcze parę dni..)

Mam jeszcze pytanie do tego filtra Eheima:

http://www.allegro.pl/item450838584_akw ... _2224.html

Co musiałbym kupić, żeby był gotowy do pracy w akwarium? (na zdjęciu wygląda to dość ubogo)

Opublikowano
Jeśli ma wszystkie uszczelki , to tylko media:)

Boję się kupować Eheimy na allegro, bo często wyglądają bardzo wiekowo.. Czytałem, że wiele osób sprowadza Eheimy "po przejściach" z Niemiec...

Tak jak mówiłem, "zapoluję" na ten Tetry EX700