Skocz do zawartości

jakie macie glony?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie glony są u Was w przewadze w akwarium? U mnie są głównie krasnorosty (czarne, pędzelkowate), a spomiędzy nich wystają zielenice. Nie są to jednak nitkowate zielenice, ale mocno przylegające do kamieni, małe zielone "placki". Czy ktoś z Was ma stale nitkowate zielenice?

Prócz tego miejscami mam okrzemki, ale są w zdecydowanej mniejszości...

Opublikowano

ja sie nie moge dorobic glonow :) jedynie zielenice na kamieniach, ale to w mizernej ilosci - nie maja szans urosnac i tak jest wsio obzarte:)

jak sie przeprowadze i odpale akwaria na nowo to bede miala czas nad zajceicem sie tym problemem i male eksperymenty :)

Opublikowano

Ostatnio u mnie jakość glony są w odwrocie ale generalnie mam wszystko co można sobie "wymarzyć" choć głownie tak jak u Ciebie czarne pedzelkowate krasnorostu zielone "plackowce" zielone nitkowec miałem ale ostatnio znikły całkiem natomiast jako ciekawostkę "choć to nie glony" to w jednym miejscu cały czas mam sinice. Atak sinic niewielki zresztą miałem zaraz po założeniu akwa "jeszcze bez ryb" i trwał on około dwóch tygodni i potem sinice same znikły pozostając tylko w jednym miejscu na bardzo małej powieżchni a mianowicie na przelewie komina i tam tuż pod powięzchnią wody gdzie jest najcieplej i światło jest najintensywniejsze żyją sobie już od dawna nie wykazując najmniejszej ochoty na zającie jakiejkolwiek innej części akwa. A że sa takie grzeczne to ich z tamtąd nie ruszam.

Opublikowano

u mnie w akwa sa tylko krasnorosty i okrzemki jeszcze nigdy nie mialem innych glonow co mnie troche :evil: ale mam nadzieje ze jak dlugo nie bede ruszac akwa to moze wreszcie bedzie cos innego :D:D