Skocz do zawartości

Padły mi 3 rybki chyba przez pokarm ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam od 3 lat chodowli pyszczaków niepadla mi zadna rybka , z innej przyczyny niz pobicie przez dominatora

pewnego dnia stojac przy stoisku z pokarmami w zoolo naszła mnie mysl zeby zakupic pokarm granulowany firmy Sera http://www.akwazoo.com.pl/product_info. ... s_id=16080

dokladnie taki jak z linku

wczesniej rybcie byly karmione wyłacznie pokarmami płatkowanymi , wszystko pieknie fajnie pokarm wydawal sie byc dosc drobny , został oczywiscie namoczony na 10 minut w mniejszym pojemniczku , specznial niesamowicie z 200% swojej objetosci .Tak przygotowany pokarmu podawalem przez 3 dni az znalazlem na dnie jedna rybcie 3 cmm , potem kolejna rybka przestala jesc i siedziala na dnie > znikneła , dzis wylowilem kolejna

jak myslicie czy taka zmiana pokarmu mogła zle wpłynac na kondycje tych rybek , czy moge czyms innym urozmaicic diete ryb ?

Opublikowano

jakie ryby Ci padły?

to pokarm dla mięsożerców, czasem nie nakarmiłaś rybek które nie są przyzwyczajone do takiej diety?

Opublikowano

Pseudotropheus mphanga prawie dorosła wielkosci 4 cm samiec i tego samego gat tylko ze o wiele mniejsza moze z 2.5 cm miala no i nieszczesny Labeotropheops trewavasae Thumbi West :oops: