Melanochromis Loriale
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Przez ziemniak · Opublikowano
Potrzebuje pomocy w identyfikacji trzech rybek. Nie chcę nic sugerować ale dla ścisłości są to na 95% samice lub samce Maylandia fainzilberi 'Maison Reef'. Ewentualnie zdominowany samiec/samce Maylandia estherae 'Minos Reef'. -
Przez lukBB · Opublikowano
Dzięki, tak udało mi się samemu takie wystrugać🙂. W moim wątku o zakładaniu tego akwarium jest trochę szczegółów. -
Przez pablojogi · Opublikowano
Chętnie kupię samice w ilości 4 sztuk, najlepiej dorosłe. Gdyby ktoś posiadał je na zbyciu to proszę o odpowiedź Wysłane z mojego Pixel 6 Pro przy użyciu Tapatalka -
Przez DarthBane · Opublikowano
Moduły skalne sam robiłeś? Wyglądają kozacko! -
Przez Vrzechu · Opublikowano
Pisałem do Tan - Mal jakiś czas temu i niestety nadal mają remont. Swoją obecną obsadę mam właśnie z Tanganika Konin i muszę przyznać że ryby petarda 🤩 W zasadzie następnego dnia po wpuszczeniu pływały i jadły jakby to było ich akwarium od dawna Samiec Stigmatochromis Tolae dzień po wpuszczeniu zrobił się prawie czarny i rozpoczął zaloty do samicy -
Przez dbst13 · Opublikowano
Kontaktowałem się z nimi ok 3-4 tygodnie temu odnośnie aktualnej oferty mailowo dostałem odpowiedź właśnie , że są w trakcie remontu i trzeba czekać na ofertę niestety nie podali jak długo... A ryby planuje nabyć z Tanganiki Konin. Od lat zresztą biorę - tylko wcześniej mięsożerną Tangę. -
Przez TomekT · Opublikowano
@dbst13 TanMal ma w ofercie, sztuki 6-8 cm za jedyne 89 zł, tak przynajmniej podaje oferta Lato 2024. 😉 Ostatnio mieli remont i nie prowadzili sprzedaży ryb, nie wiem, czy już wróciło wszystko do normy. Oczywiście - Twoje akwarium i Twoje ryby, powodzenia. 👍 A u jakiego hodowcy planujesz kupić, zdradzisz? Malawi_hodowla_F1 - lato 2024.pdf -
Przez dbst13 · Opublikowano
@TomekT ryba faktycznie z majestatem i piękna. Ale myślę, że nieosiągalna. Na OLX nic, po hodowlach w których pytałem również nikt ich nie posiada. Wgl lethrinopsy gdzieś wyginęły ... Może dlatego, że jednak są dość mocno szarawe? A może po prostu właśnie zbyt delikatne ? A szkoda. Kiedyś u jednego hodowcy widziałem jednogatunkowe z Red capem - coś kapitalnego. A czemu mylochromis mchuse? Bo znalazłem u sprawdzonego hodowcy i po prostu z ryb które posiada on najbardziej mi podszedł do gustu (być może też dlatego, że i samice ma stosunkowo ładne) -
Przez TomekT · Opublikowano
@dbst13 A czy M. mchuse to wybór podyktowany również przesiewaniem dna? Może Lethrinops lethrinus byłby dobrym wyborem? Rośnie większy od innych Lethrinopsów, nie jest tak delikatny, wygląda przepięknie. Są tu na forum artykuły o nim, a poniżej filmiki forumowicza @troad:
-
-
Tematy
-
Grafiki
Rekomendowane odpowiedzi