Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kupiłem używany zbiornik 112l od znajomego i mam obawy co do jednego łączenia silikonowego. Wszystkie boki są sklejone idealnie, ale jeden jest nieco bardziej odstający stad moje obawy czy wytrzyma ? Dodam że mój znajomy miał cały czas pełny zbiornik. Ten tak powinien mnie uspokoić, ale jeszcze dla pewności wole się dopytać bardziej doświadczonych czy spoina widoczna na zdjęciu jest ok i czy moje Malawi nie będą zwiedzać salonowej podłogi 🤣

Bede wdzięczny za odpowiedź. 

IMG_1730.jpeg

Opublikowano

W sensie, że spoina jest grubsza od pozostałych, cieńsza na dole, grubsza przy krawędzi? Ile czasu znajomy miał zalane to akwarium?

Opublikowano

Chodzi o to, że jedna spoina jest grubsza, jest więcej kleju, bardziej odstaje jedna z szyb. Dla przykładu wysyłam jeszcze raz zdjęcie tej odstającej i drugiej, która wydaje mi się ok i jest taka sama w pozostałych spoinach. Znajomy miał akwarium 2 lata.  Logika mi mówi, że wszystko powinno być ok, ale wole dopytać tu doświadczonych, czy wszystko w normie z tą spoiną ? 

IMG_1730.jpeg

IMG_1731.jpeg

Opublikowano

Śmiało możesz zalewac, nic się nie stanie. Szklarz krzywo uciał szybę tzn. n ie w kącie i stąd grubsza warstwa kleju.

• Lubię to 1