Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, asiek097 napisał(a):

Przepraszam, zagięła mi się czasoprzestrzeń.

To białe to piasek, akurat wylot wody tak ustawiłam że nawiało na kamyki i korzenie 😃

Badałam znowu wodę, parametry się nie zmieniły, nadal ok. Ryby przestały zdychać, mam niestety obawy co do jednej samiczki venustus, od kiedy padł samiec druga samica stała się bardzo agresywna i ją męczy więc nie wiem co z nią dalej. Kurcze nie mogę przeboleć tego samca, nie dość że był piękny i duży to generalnie w akwarium było cały czas tarło 😃 Nawet uchowały się małe 2 cm rybki między kamieniami. Od zatrucia niestety już ich nie ma.

Do tej pory tarły się też cały czas Otopharynx i chyba sytuacja w akwarium się ustabilizowała bo widzę że jedna samica ukrywa się z pełnym pyskiem. Za to aristochromis chrysti walczą ze sobą jak nigdy. Zamówiłam też chyba każdą polecaną na forum karmę i będę testowała bo placidochromis phenochilus tanzania lupingu nie jedzą żadnej z Omega one które podaje i zrobiły sobie same głodówkę.

U mnie pływa sobie jeden maluch Tanzania i też pluje tym Omega One. Jeszcze jakieś ryby u mnie gardzą tym. Niby takie dobre jedzonko.

Edytowane przez Pikczer