Skocz do zawartości

Ryby nie reagują na pokarm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do tej pory moje rybki (saulosi+rdzawe) jadły wszystko z wielkim apetytem. Różne pokarmy. Ostatnio kupilem https://allegro.pl/oferta/tropical-malawi-chips-500g-uzupelnienie-9783309487?snapshot=MjAyMi0wOC0wMlQwNTo1NDoyOS4xODFaO2J1eWVyOzViYjg2MTFlYzUyNDllM2VkODQ2NzFhN2FlZTVkZWM3YWZlN2IwMDUxYWE5YmQ0YzE1MTYxYjQyMmRhNzI2YTE%3D no i okazało się , że  brak jakiegokolwiek zainteresowania. Przekarmienie raczej wykluczam.

Czy ktoś ma jakie doświadczenie z tym pokarmem?

Opublikowano

Kiedyś kupiłem i ryby go wypluwały. Wcześniej dostawały drobniejsze granulaty. Te chipsy są większe o granulatów i dość twarde. Gdy przed podaniem pokarm namoczyłem zaczęły jeść...

• Lubię to 1
Opublikowano

Kupiłeś uzupełnienie. Może w tym problem? Kiedyś też robiłem zakupy w takiej formie i nieraz miałem wątpliwości co do jakości. 

Popieram, że mogą być za duże i za twarde. Ale też mogą im nie smakować. 

Spróbuj np Tropical soft line herbivore lub carnivore. Ale weź oryginalne opakowanie. 

• Dziękuję 1
Opublikowano

Moje ryby nie bardzo chciały to jeść, brały do pyska i wypluwały, zużyłem jako dodatek do zanęty na płocie ale bez jakich efektów.

Wy-Tapatalkowane

• Lubię to 1
  • Dziękuję 1
Opublikowano
24 minuty temu, Yacek napisał:

Czyli problem leży w pokarmie a nie w rybach. Na szczęście ;)

Jeśli inne pokarmy jedzą normalnie a tego nie chcą to tak.

• Lubię to 1
Opublikowano
Godzinę temu, Robson79 napisał:

Jeśli inne pokarmy jedzą normalnie a tego nie chcą to tak.

Jedzą, aż im się uszy trzęsą ;) O ile mają...

Opublikowano

Wydaje mi się, że problem tkwi w rozmiarze tych chipsów. Saulosi to raczej rozmiar baby ok 1mm.
Te kupione przez Ciebie chyba wyglądają na większe.

Mbuna zeżre raczej wszystko więc chyba w tym problem