Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wyczytałem tu na forum, że belka oświetleniowa aquael LED slim link 36W ma wadę tzn przy świeceniu mocą np 5% ledy mrugają jak stroboskop,następnie przy ustawieniu Wschód/zachód przejścia nie są łagodne lecz efekt skokowy tzn bez płynnych przejść? Pytanie czy tak jest cały czas? Nie wyszła jakaś aktualizacja oprogramowania, która ten błąd naprawiła ?

Opublikowano

Miałem przyjemność uczestniczyć w grupie testowej Aquael Leddy Slim Link :-)

Problem z mruganiem lampy wynikał z usterki hardwareowej na płycie głównej i serwis Aquael bez problemy wymieniał takie lampy na nowe. 

Firmware lampy jest regularnie aktualizowany (ostatnio kilka tygodni temu), a problemy o których piszesz (skokowe przejścia) został już dawno naprawiony :-)

Ustawiając wschód słońca i zaraz potem tryb ciągły - nic nie mruga, światło powoli się rozjaśnia po czym zostaje na ustawionym trybie - oczywiście pod warunkiem że wschód słońca i tryb ciągły mają takie same ustawienia barwy. 

W przypadku następowania po sobie dwóch trybów ciągłych o różnych barwach, na zakończenie pierwszego lampa wygasi się stopniowo w ciągu ok 1 sekundy po czym zapali się ponownie w nowym trybie narastając również przez ok 1 sekundę. 

Obecnie mam u siebie 3 takie lampy - jedną w starszej wersji (obecnie dostępnej na rynku) i dwie nowe na beta testach :-)

Opublikowano (edytowane)

52 minuty temu, rafalniski napisał:

Miałem przyjemność uczestniczyć w grupie testowej Aquael Leddy Slim Link 🙂

Problem z mruganiem lampy wynikał z usterki hardwareowej na płycie głównej i serwis Aquael bez problemy wymieniał takie lampy na nowe. 

Firmware lampy jest regularnie aktualizowany (ostatnio kilka tygodni temu), a problemy o których piszesz (skokowe przejścia) został już dawno naprawiony 🙂

Ustawiając wschód słońca i zaraz potem tryb ciągły - nic nie mruga, światło powoli się rozjaśnia po czym zostaje na ustawionym trybie - oczywiście pod warunkiem że wschód słońca i tryb ciągły mają takie same ustawienia barwy. 

W przypadku następowania po sobie dwóch trybów ciągłych o różnych barwach, na zakończenie pierwszego lampa wygasi się stopniowo w ciągu ok 1 sekundy po czym zapali się ponownie w nowym trybie narastając również przez ok 1 sekundę. 

Obecnie mam u siebie 3 takie lampy - jedną w starszej wersji (obecnie dostępnej na rynku) i dwie nowe na beta testach 🙂

Dziękuję bardzo Ci za odpowiedź!;)pomogła mi bardzo , jak czytałem poprzednie posty zraziłem się trochę i szukałem czegoś innego ;) a powiedz mi czy mógłbyś nagrać jakiś filmik jak to się prezentuje tzn Wschód i zachód ?? Cena aquaela jest bardzo kusząca w porównaniu do innych firm a nie odbiega w niczym ;) a tak z ciekawości co ma takiego nowa wersja beta ??😁wyeliminowali może martwe punkty po bokach ?😁

Edytowane przez mateusz1986
Opublikowano

Generalnie wschód i zachód to odpowiednio płynne rozjaśnianie od 0 do 100% i odwrotnie ściemnianie od 100% do 0. Zmiany poziomu jasności są praktycznie nie widoczne - przynajmniej ja ich nie zauważam. 

Z filmem może być chwilowo problem bo jestem na wyjeździe, ale jak w wrócę to mogę coś nakręcić. 

Nowa wersja lampy to ten sam hardware ale całkowicie nowy firmware i nowa aplikacja sterującą. 

Opublikowano (edytowane)

@mateusz1986 obiecany filmik.

Jakość trochę słaba żeby nie było GB 🙂

Ustawione 3 tryby jeden po drugim: wschód słońca, czasowy i zachód słońca, każdy po minucie, światło włącza się ok 40 sekundy filmu.

Film kręcony przed chwilą w świetle dziennym z boku, ale i tak pozwala zobaczyć że nic nie błyska i przejścia są płynne. 

Poza tym dziś była kolejna wersja aplikacji i firmware lampy - jak widać projekt cały czas żyje 🙂

Edytowane przez rafalniski
Problem z dołączeniem filmu
  • Lubię to 1
Opublikowano
W dniu 9.08.2022 o 13:32, rafalniski napisał:

@mateusz1986 obiecany filmik.

Jakość trochę słaba żeby nie było GB 🙂

Ustawione 3 tryby jeden po drugim: wschód słońca, czasowy i zachód słońca, każdy po minucie, światło włącza się ok 40 sekundy filmu.

Film kręcony przed chwilą w świetle dziennym z boku, ale i tak pozwala zobaczyć że nic nie błyska i przejścia są płynne. 

Poza tym dziś była kolejna wersja aplikacji i firmware lampy - jak widać projekt cały czas żyje 🙂

Super dziękuję Ci bardzo!😁pomogłeś mi bardzo 

• Lubię to 1