Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Co do rozmiarów msobo to myślę, że 14 cm. powinny osiągnąć.

moje do takich rozmiarow nie dorosly... nawet liczac z pletwa ogonowa... To duze ryby ale 14 cm to imho rozmiar wedkarski ;]

Takiego duzego msobiaka jeszcze nie widzialem.. :)

Opublikowano

moje mają właśnie 10 i wygląda, że się zatrzymały. Szkoda, myślałem, że będzie to ryba podobna rozmiarem do esterek... na CF nawet napisane jest, że msobo rosna większe od esterek 5 do 5,5"

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Odświeżę wątek i jak tam z wielkością msobo magunga ... ja widziałem msobo magunga około 12 cm samce ... Edek pisze o 14 cm Andreas o 10 cm nasz artikl też ...ciekawy jestem jak jest u praktyków bo ryby rosną najintensywniej tak gdzieś do 3 roku życia później bardzo powoli ale jednak do końca życia czy ktoś z autorów wypowiedzi ma jeszcze te ryby

Opublikowano

moje samce wyrosły po 2 latach do około 11cm ,a widziałem samce większe od moich. Myślę, że 3-4 letnie ryby powinny do 13 cm spokojnie dorosnąć.

Opublikowano

Moje co prawda mialy niecaly rok lecz najwieksze z nich przekraczaly 10 cm. Takze do 200l nie polecilbym ich w dwugatunkowej obsadzie.

Opublikowano

Moje mają myślę ponad dwa lata i samiec ma max 10cm. Faktem jest jednak, że rośnie cały czas, więc pewnie będzie powyżej tych 10cm.

Opublikowano

akwa 200l ale o powierzchni dna 45x110, samce tak jak pisalem 10-11 cm, samice mniejsze.

Aktualnie zostal mi tylko samiec :/ :/ :/