Skocz do zawartości

Pokarm dla Perlmutt oraz Zebry Jalo Reef

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! :)

Poszukuję godnego polecenia pokarmów dla Perlmutt oraz Zebry Jalo Reef. 

na chwilę obecną posiadam 

-Tropical Malawi Flakes

-Tropical Pro Defence S

Co zauważyłem, Pro Defence mimo, że S to jeszcze za duży. Rybki mają 10/12 tygodni. Malawi Flakes przyjmowany jest chyba bez zachwytu, dla próby podałem Tetre Mini Flakes i wydaje mi się że są bardziej zadowolone. Może mam mylne wrażanie. 

Na Spiruline czekam, żaden sklep nie posiada (stacjonarnie) 

wracając, dla tych 2 gatunki co polecicie, żeby sobie ładnie jadły, rosły i były zadowolone. 

Opublikowano

Z płatków ja używam JBL novo Malawi. Każda ryba u mnie to je, nawet nowa nie dyskutuje. Maluchy ryzykują i wypływają daleko po płatki. 

Kilka miesięcy temu podałem rybom osi spirulina, pluły jakbym im azbest podał do jedzenia. Teraz kilka miesięcy później stwierdziłem że niech to małpy jedzą bo drogie było:) I wszystkie jedzą. Nie rozumiem tych ryb. Latem im nie smakowało a bliżej zimy już pychotka. 

Maluchy u mnie nawet atakują dainichi baby granulki tonące. Jak tylko zmieści do buźki to nie chcą wypluć. A reszta pokarmów, hmm jest większa. W rękach też rozcieralem nature food cichlid plant. Ładnie się kruszy. Można też namoczyć parę minut wcześniej. Bardzo dobry pokarm. Moje ryby od roku go jedzą zarówno te mięsożerne jak i oczywiście roślinożerne. Zapach świeżego siana :)

Opublikowano
W dniu 5.11.2021 o 17:16, Pikczer napisał:

Z płatków ja używam JBL novo Malawi. Każda ryba u mnie to je, nawet nowa nie dyskutuje. Maluchy ryzykują i wypływają daleko po płatki. 

Kilka miesięcy temu podałem rybom osi spirulina, pluły jakbym im azbest podał do jedzenia. Teraz kilka miesięcy później stwierdziłem że niech to małpy jedzą bo drogie było:) I wszystkie jedzą. Nie rozumiem tych ryb. Latem im nie smakowało a bliżej zimy już pychotka. 

Maluchy u mnie nawet atakują dainichi baby granulki tonące. Jak tylko zmieści do buźki to nie chcą wypluć. A reszta pokarmów, hmm jest większa. W rękach też rozcieralem nature food cichlid plant. Ładnie się kruszy. Można też namoczyć parę minut wcześniej. Bardzo dobry pokarm. Moje ryby od roku go jedzą zarówno te mięsożerne jak i oczywiście roślinożerne. Zapach świeżego siana :)

Dziękuję bardzo za parę propozycji :)