Nowy Design serii 馃挜4K SLIM馃挜
-
Ostatnio przegl膮daj膮cy 0 u偶ytkownik贸w
- Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
-
Przez Tomasz78 路 Opublikowano
Ja zaproponuj臋 metriaclima estherae red blue, niebieskie samce i pomara艅czowe samiczki. -
Przez pozner 路 Opublikowano
Witaj. Pewnie cz臋艣膰 odpowiedzi b臋dzie ju偶 nieaktualna, ale odpowiem. 1) w takiej sytuacji mo偶esz od razu wpuszcza膰 ryby. Tak na marginesie, nawet gdyby to by艂o zupe艂nie 艣wie偶e akwarium, to przy planach jednogatunkowego akwarium m贸g艂by艣 spokojnie wpu艣ci膰 do tego litra偶u te kilkana艣cie sztuk maluch贸w. Nie by艂oby z tym 偶adnego problemu. 2) testy kropelkowe JBL s膮 chyba najbardziej miarodajne. 3) nochal w takim litra偶u m贸g艂by by膰 ok, gdyby nie d艂ugo艣膰 tego akwarium. Tu mam w膮tpliwo艣ci. To mbuna zaliczana do tych wi臋kszych, a do tego lubi膮ca sobie pop艂ywa膰. Potrzebuje przestrzeni. Nie jest 艣cis艂ym terytorialist膮, przywi膮zanym do jakiej艣 groty. Nie chcesz saulosi, wi臋c mo偶e Pseudotropheus interruptus lub Pseudotropheus sp. "membe deep" lub Pseudotropheus johani. My艣l臋, 偶e m贸g艂by艣 da膰 do tego akwarium dwa gatunki. Np. kt贸ry艣 z wymienionych i Labidochromis chisumulae lub Labidochromis sp."perlmut" lub Iodotropheus sprengerae. Aran偶acja super. -
Przez pozner 路 Opublikowano
Te br膮zowe to okrzemki. Te zielone to zielenice, kt贸re zaczynaj膮 przykrywa膰 okrzemki. Okrzemki w ko艅cu przestan膮 by膰 widoczne,co nie znaczy, 偶e ich nie b臋dzie. Zaczn膮 po prostu dominowa膰 inne glony. -
Przez ziemniak 路 Opublikowano
Sprzedam w bardzo dobrym stanie dwa filtry AQUAEL ULTRAMAX 1500 wraz z pude艂kami i akcesoriami. Cena za oba to 500 z艂. Przesy艂ka w cenie. Oferta tylko tutaj i tylko dla os贸b z forum. 馃嵒 -
Przez Pikczer 路 Opublikowano
Witam, ja od pocz膮tku kr贸tkiej przygody z cyrkulatorami mia艂em Eheim stream On 6500+. Najpierw w 300l a p贸藕niej w500l. Regulacja jest uboga ale szczerze m贸wi膮c w niczym mi to nie przeszkadza艂o. Je艣li wycelujesz nieco bardziej w g贸r臋 czy w d贸艂 to ju偶 zmienisz og贸lny pr膮d wody. Obecnie mam w 500l podobnego Eheima 9500+ i jedzie na maksa. Woda pi臋knie si臋 rusza, 偶adnej pralki. Ryby oczywi艣cie du偶e i w og贸le ich to nie rusza. Wycelowany troch臋 w g贸r臋 mocno natlenia wod臋. Tak偶e tafla wody jest u mnie brutalnie poruszona. Mia艂em dwa mniejsze tunze i chyba mia艂em pecha. Jeden wibrowa艂 po tygodniu i go odda艂em a drugi wytrzyma艂 z p贸艂 roku i by艂 bardzo g艂o艣ny. Te偶 si臋 go pozby艂em. Og贸lnie woda lekko p艂ynie, ryby maj膮 subtelny ruch, kupy wszystkie p艂yn膮 idealnie do zasysu. Eheimy u偶ywam pi膮ty rok jako艣. Oczywi艣cie jak jest ca艂kowita cisza w salonie, ryby nie chlupia a za oknem nie jedzie Harley Davidson to s艂ycha膰 delikatnie cyrkulator. Kiedy艣 w modelu 6500 pad艂 wirnik, tzn by艂 g艂o艣ny i tu偶 przed ko艅cem 3 letniej gwarancji dosta艂em nowy cyrkulator. Oczywi艣cie 偶eby woda si臋 rusza艂a kupi艂em tanio nowy 9500 i tak zosta艂. A 6500 czeka w pude艂ku. Ryby m贸wi膮 偶e wol膮 9500 馃榿 -
Przez Vrzechu 路 Opublikowano
@darianus dobre wie艣ci 馃檪 mo偶e w takim razie jako艣 wypali ten projekt 馃槈 ja posi艂kowa艂em si臋 tak膮 stron膮 internetow膮: https://stacjaplantacja.pl/jak-przeniesc-rosline-do-hydroponiki/ -
Przez darianus 路 Opublikowano
U mnie skrzyd艂okwiaty dobrze sobie radz膮 w hydroponice przy ph ponad 7. Mo偶esz poda膰 藕r贸d艂o z info 偶e ph powinno by膰 niskie? -
Przez MichalHa 路 Opublikowano
Dzie艅 dobry, chcia艂bym prosi膰 o pomoc w identyfikacji glon贸w. Na 艣rodku mam wapien kt贸ry zar贸s艂 jako艣 pierwszy. Kolejne kamienie zaro艣ni臋te w ok tydzie艅 czasu. Ro艣liny mam sztuczne. nie wiem czy to okrzemki, brunatnice czy mo偶e jaka艣 dziwna wersja sinic?
-
-
Tematy
-
Grafiki
-
Przez marcin73m,
-
Przez Vrzechu,
-
Przez dan.zem,
-
Przez Gonera1992,
-
Rekomendowane odpowiedzi
Do艂膮cz do dyskusji
Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.
Uwaga: Tw贸j wpis zanim b臋dzie widoczny, b臋dzie wymaga艂 zatwierdzenia moderatora.